Joost Klein gaat voor Nederland naar Eurovisiesongfestival

Joost Klein

Deze artiest gaat ons land vertegenwoordigen

Bij het Eurovisie Songfestival dat volgend jaar plaatsvindt in Zweden, mag artiest Joost Klein Nederland vertegenwoordigen. Dit is vanochtend bekendgemaakt door AVROTROS.

 

Inzendingen

Maandenlang liet Joost via zijn social media doorschemeren dat hij heel graag naar het Eurovisiesongfestival wilde voor Nederland. De zanger kreeg echter wel veel concurrentie, want talloze andere BN’ers hadden ook een nummer ingezonden. De songfestivalcommissie kon onder meer kiezen uit The Jordan, Bankzitters, April Darby en Numidia.

Hitpotentie

Uiteindelijk heeft de commissie dus voor het nummer van Joost gekozen. “Er waren veel inzendingen uit allerlei genres, maar zijn inzending heeft naar ons inzicht de grootste hitpotentie”, zo vertelt Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie. “Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eurovision Song Contest (@eurovision)

Op Instagram schrijft Joost dat ‘het een droom is die uitkomt’. Honderden mensen laten in de comments weten het geweldig te vinden dat Joost mee zal doen.

Droom

Joost droomt al vanaf kleins af aan on mee te doen aan het songfestival. “Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw. Het is een eer dat ik Nederland mag vertegenwoordigen en ik zal er alles aan doen het beste resultaat te behalen.” Het songfestival begint op 7 mei 2024 in de Zweedse stad Malmö. Met welk nummer Joost zal meedoen, is nog niet bekend.

Lees ook: Italiaanse autovandaal schijnt hond Billy te zijn

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld