Joost Klein laat voor het eerst van zijn horen tijdens optreden in Enschede

Joost Klein

Met weinig woorden zei de Europapa-zanger toch heel veel

Joost Klein werd gediskwalificeerd tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden, en hield het daarna aardig on the low. Nu, een aantal weken later, is hij eindelijk weer voor het eerst op een podium gespot. Enne, hoewel iedereen hoopte dat hij iets los zou laten over de hele situatie, had hij maar een korte boodschap.

Eerste optreden na Songfestival

Tijdens een optreden in Enschede afgelopen zondag, heeft Joost niks losgelaten over de situatie rondom het Eurovisie Songfestival. Toch kon hij het niet laten om kleine sneertjes te geven. Zo liet hij telkens remix-versies horen van zijn nummer Europapa, en sloot hij af met het liedje The Winner Takes It All van de populaire Zweedse groep ABBA. Hm, toeval? Denk het niet!

Alleen maar liefde

“Ik weet dat iedereen wacht tot ik iets ga zeggen, maar ik zeg alleen liefde”, kondigde hij aan. Daarnaast liet hij weten een beetje overweldigend te zijn. “Ik hou van de liefde die hier in de lucht hangt. “Dank je wel voor de liefde, daar gaat het om.” Tijdens zijn optreden sprak hij het publiek met name in het Engels toe. “Ik ben een internationale artiest nu. Ik doe mijn best, bedankt voor het komen.”

Maar dat is niet het enige. Want ook postte hij voor het eerst na zijn radiostilte een bericht op zijn Instagram. “Ik wil eerder zijn dan het nieuws”, liet hij weten. “Love always wins ?”, plaatste hij dan ook in zijn Instagram-verhaal.

Overtreding

De EBU schreef onlangs dat het gedrag van Joost een duidelijke overtreding van de wedstrijdregels was, die zijn opgesteld om een veilige werkomgeving voor het personeel te waarborgen. Volgens de organisatie kwam de beslissing om Joost te diskwalificeren na een ‘grondig intern onderzoek’ dat werd gesteund door het bestuur en het vaste adviesorgaan. ‘Gezien de omstandigheden en het feit dat de zaak van de politie binnenkort aan de officier van justitie wordt overhandigd’, was het volgens de organisatie niet gepast om Joost nog langer mee te laten doen aan de finale.

Lees ook: EBU blijft achter beslissing diskwalificatie Joost Klein staan

Bron: RTL | Beeld: NL Beeld