Helaas: kabinet zet definitief streep door festivalzomer

festivalzomer

Meerdaagse festivals als Lowlands kunnen niet doorgaan

Opnieuw een domper voor de festivalsector: het kabinet heeft definitief een streep gezet door de festivalzomer. Daardoor kunnen meerdaagse festivals als Lowlands niet doorgaan. Dergelijke evenementen, met een camping, waren al verboden tot begin augustus, maar dat verbod is nu met een maand verlengd. 

Besmettingsrisico’s

Vanwege de besmettingsrisico’s zet het kabinet nu een streep door meerdaagse festivals in Nederland. Het gaat hierbij om festivals als Lowlands, Down the Rabbit Hole en Mysteryland. Deze festivals waren al uitgesteld tot medio augustus. Daarna zou het kabinet opnieuw een uitspraak doen over de evenementen. Die uitspraak heeft echter niet positief uitgepakt voor organisatoren.

Zekerheid

De festivalsector heeft zelf aangegeven dat ze tijdig uitsluitsel wilden hebben over de evenementen deze zomer. Die zekerheid hebben ze nu gekregen, al is het waarschijnlijk niet waar ze op hoopten. Festivals die plaatsvinden over meerdere dagen, met daarbij overnachtingen, zijn tot 1 september niet toegestaan. En dat is slecht nieuws voor mensen die een festivalzomer gepland hebben.

Niet verantwoord

“Helaas is het niet verantwoord om die evenementen door te laten gaan”, zei demissionair premier Rutte over het besluit. Volgens hem is gebleken dat tussentijds hertesten van festivalbezoekers niet goed uit te voeren is. Dat is nodig omdat testresultaten maar beperkt geldig zijn.

Lees ook: Vanwege corona rijden er volgend jaar een stuk minder bussen

Bron: NOS | Beeld: Unsplash, Krists Luhaers