Kans op avondklok steeds waarschijnlijker na Catshuisoverleg

avondklok

‘Het is een gevoelig onderwerp’

Haagse bronnen weten te vertellen dat de kans op een avondklok steeds groter lijkt. De komende dagen is er nog volop overleg, want niet alle bewindslieden zien deze mogelijke coronamaatregel zitten.

Catshuisoverleg

Afgelopen zondag kwamen de bewindslieden weer samen in het Catshuis voor een overleg over de coronacrisis. “Het was een goed overleg en de komende dagen wordt er verder gesproken”, zo meldt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst aan het AD. Volgens ingewijden zou ook de avondklok uitvoerig besproken zijn.

Instellen avondklok

“Vanwege de enorme maatschappelijke impact en lading die het heeft, is het een gevoelig onderwerp”, meldt een ingewijde volgens het dagblad. De meningen zijn verdeeld. Sommige bewindslieden lijkt de avondklok een goed middel om het aantal coronabesmettingen nog verder terug te dringen. Maar niet iedereen heeft er vertrouwen in dat dit het juiste middel is. Toch komt de maatregel volgens ingewijden weer een stapje dichterbij.

Overleg met burgemeesters

Er staan dan ook nog meerdere vergaderingen op de planning. Zo volgt later deze week een Kamerdebat en een overleg met de 25 burgemeesters van de Veiligheidsregio’s. Mocht de avondklok er komen, dan zijn de burgemeesters verantwoordelijk voor de handhaving ervan.

Lees ook: Avondklok besproken: dit is wat we kunnen verwachten

Bron: AD | Beeld:  Unsplash