Kans op landelijke hittegolf komende dagen steeds groter

hittegolf

De tropische temperaturen houden deze keer langer aan

Na een regenachtige julimaand lijkt het in augustus toch echt zomer te worden. Vanaf woensdag kunnen we in het hele land rekenen op tropische temperaturen. Er is zelfs sprake van een grote kans op een landelijke hittegolf. Hét moment om het zwembadje in de tuin op te zetten.

Zomerse temperaturen vanaf woensdag

Vanaf woensdag schieten de temperaturen weer omhoog. Op de Waddeneilanden wordt het rond de 22 graden, terwijl in het zuiden van het land de temperatuur al richting de 30 graden oploopt. De dagen daarna blijven deze tropische temperaturen aanhouden. Vanaf zaterdag blijft de thermometer in grote delen van het land zelfs 30 graden of meer aangeven, klinkt de verwachting nu.

Landelijke hittegolf

Magdel Erasmus van Buienradar laat weten dat de kans op een landelijke hittegolf met zo’n 60 procent redelijk groot is. We hebben te maken met een hittegolf als de temperatuur gemeten in De Bilt vijf dagen op een rij meer dan 25 graden is, waarvan drie dagen meer dan 30 graden. Een landelijke hittegolf hebben we dit jaar nog niet gehad, terwijl er vorige zomer twee op de teller stonden.

Temperatuur zondag

Of we deze keer echt een hittegolf krijgen, hangt helemaal af van het weer op zondag. Op dit moment lijkt het erop dat de temperatuur dan ook aardig hoog zal liggen.”Het lijkt zomers warm te worden, met zo’n 27 graden in De Bilt, maar we zitten op de grens van koele en warme lucht,” legt Erasmus uit.  Daardoor kan het ook zijn dat de vijf dagen achtereen niet gehaald worden. Wat wel zeker is, is dat we meerdere zomerse dagen voor de boeg hebben.

Lees ook: Dit is waarom je warm moet douchen tijdens een hittegolf

Bron: RTL Nieuws, KNMI | Beeld: Unsplash