Kappers komen in actie: ‘Sluiting mag gewoon nooit meer gebeuren’

kappers actie

Donderdagavond doen veel kapperszaken het licht aan om aandacht te vragen voor hun situatie

Alle kapperszaken in Nederland zijn inmiddels al meer dan twee maanden gesloten. Ook in het voorjaar moesten de haarspecialisten hun deuren al eens wekenlang dichthouden. Veel kappers verkeren daardoor nu in zwaar weer. Donderdagavond komen veel kappers in actie om aandacht te vragen voor hun financiële situatie.

#lichtvoordathetuitgaat

Het plan van de kappers is om donderdagavond tussen 18:00 uur en 20:oo uur het licht aan te doen in hun salons. Daarmee willen ze op een vriendelijke manier de aandacht trekken. Ook zullen veel kappers een bericht op social media plaatsen met de hashtag #lichtvoordathetuitgaat. Samen willen de kappers zich sterk maken voor betere financiële hulp en een spoedige heropening van hun zaken.

Veilig werken

Niet alle kappers komen namelijk in aanmerking voor financiële steun. Daardoor is het voor veel salons onzeker of ze na de lockdown de zaak weer kunnen openen. Ook willen de kappers benadrukken dat ze hun werk op een veilige manier kunnen doen. In de zomer en in het najaar, toen ze wel aan het werk mochten, zijn er namelijk geen besmettingshaarden gezien in kapperszaken.

Nooit meer sluiten

Ronald van Weelie, directeur van de Nederlandse Cosmetica Vereniging, hoopt dat de actie een positief effect heeft. Hij vindt het van groot belang dat de kapperszaken snel hun deuren weer kunnen openen, maar ook dat ze bij een eventuele volgende lockdown niet opnieuw hoeven te sluiten. “Er zijn veel meer branches die het moeilijk hebben en hetzelfde willen”, vertelt Van Weelie aan Metro. “Denk aan horeca, musea en bibliotheken. Maar weet je wat nog veel belangrijker is dan het heropenen? Dat ze nooit meer dicht gaan bij een nieuwe situatie. Dat mag gewoon nooit meer gebeuren.”

Lees ook: Spoedwet avondklok gaat vandaag al naar Tweede Kamer

Bron: Metro | Beeld: Pexels