Wist je dat je kat ontspannen raakt van een lekker muziekje?

kat muziek

Blijkbaar zijn wij mensen niet de enigen die kunnen genieten van muziek

Of je nou blij, verdrietig, verliefd, heart broken of boos bent, wij vinden het altijd fijn om een muziekje op te zetten. Om ons op te vrolijken, om lekker op te dansen, om lekker op te janken of gewoon als achtergrondmuziek tijdens het werken. Maar wist je dat ook katten kunnen genieten van een goed nummertje? Daarom is er zelfs heuse kattenmuziek. 

Kattenmuziek

Speciaal voor onze katachtige vrienden maakte Amerikaanse muziekwetenschapper en cellist David Teie van het National Symphony Orchestra een heus album. Hij ging voor het beste van twee werelden door klassieke muziek samen te voegen met geluiden die katten fijn vinden. Denk hierbij aan fluitende vogels en het gespin van een moederpoes. De ultieme combinatie om je kat eens lekker te laten ontspannen.

Positieve reacties

Volgens Davids onderzoek, waarvan we niet weten of dit helemaal wetenschappelijk gegrond is, reageerde ruim driekwart van de katten die naar zijn kattenmuziek luisterden positief. Het kan dus geen kwaad om eens een lekker muziekje op te zetten voor je poezenvriend als deze angstig of druk is. Ook voor pasgeboren kittens, katten die ziek zijn of katten die niet in slaap kunnen vallen kan deze muziek een uitkomst zijn.

Benieuwd hoe zulke kattenmuziek klinkt? Luister het hieronder:

 

Lees ook: Dit is waarom jouw kat zo dol is op toiletpapier versnipperen

Bron: Music for Cats | Beeld: Pexels