Keert Katja Schuurman binnenkort terug in GTST?

Katja Schuurman

De scenarioschrijver van Goede Tijden, Slechte Tijden deed hier een interessante uitspraak over

Goede Tijden, Slechte Tijden is al meer dan dertig jaar op de buis en 27 jaar geleden verscheen Katja Schuurman in de soap. Het verblijf van haar personage in Meerdijk was maar van korte duur. Maar zoals we van GTST weten, kan elk personage maar zo terugkeren.

Jessica Harmsen

In november 1994 verscheen Katja Schuurman als Jessica Harmsen in Goede Tijden, Slechte Tijden. Het ging voor de actrice slechts om een gastrol, maar fans van de soap waren verkocht. Niet veel later keerde ze dan ook terug om haar rol als Jessica op te pakken, maar na vijf jaar in de serie kwam haar tijd op de set toch tot een einde.

Terugkeer

Fans hopen nog altijd dat Katja haar rol weer zal oppakken. Deze hoop werd aangewakkerd nadat Babette van Veen in 2015 terugkeerde in de soap als Linda Dekker. Onlangs deelde scenarioschrijver Susan Stam dat er best een kansje is dat ook Katja weer in de serie zal schitteren.

Scenario

In GTST De Podcast onthult de scenarioschrijver dat ze elk jaar overweegt of ze het karakter van Jessica zal terugschrijven in de serie. In 1999 vertrok Jessica naar het buitenland samen met haar liefde Julian Verduyn, die vertolkt werd door Cas Jansen. Een terugkeer zou er volgens Stam best inzitten. “Ik weet dat veel mensen hopen dat Jessica Harmsen terugkeert in de serie”, vertelde de scenarioschrijver erover.

Kans

Ze vervolgt dat een terugkeer van Jessica zeker niet wordt uitgesloten. “Bij ons in het schrijversteam komt het elk jaar weer terug: zullen we Jessica terug laten komen? Helemaal nu Julian weer in de serie te zien is… Dus we zeggen nooit, nooit.” Al blijft het natuurlijk nog de vraag of ook Katja het ziet zitten om haar rol weer op te pakken. 

Lees ook: Katja Schuurman stopte voor zwangerschap met medicatie bipolaire stoornis: ‘Dat ging niet goed’

Bron: GTST De Podcast, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress