Kelly de Vries vertelt over verlies vader Peter R. de Vries

kelly de vries

Het is bijna een jaar geleden dat de misdaadverslaggever werd neergeschoten

Gisteravond was Kelly de Vries te gast bij BEAU. Ze was hier onder meer om aandacht te vragen voor de zaak Tanja Groen, maar vertelde ook bijzonder openhartig over het gemis van haar vader.

Kelly de Vries bij Beau

Als voorzitter van Stichting De Gouden Tip, verscheen Kelly de Vries gisteravond in het programma BEAU. Zo wilde ze nogmaals de aandacht vestigen op de zaak Tanja Groen – die nog altijd niet is opgelost. Aan tafel bij gastheer Beau van Erven Dorens legde ze uit dat er nog steeds hard wordt gezocht naar de gouden tip in de verdwijning van de destijds achttienjarige studente.

Gemis

Nadat de zaak Tanja Groen uitgebreid is besproken, vraagt Beau vervolgens hoe het met Kelly gaat. “Het gaat redelijk. Het gemis wordt absoluut niet minder, misschien zelfs nog wel groter”, legt Kelly uit. “Maar het is fijn om met dit soort dingen bezig te kunnen zijn. Om met zijn visie, met zijn legacy bezig te zijn”, verwijst ze naar haar vader. Zo vindt Kelly haar werk voor de zaak Tanja Groen heel belangrijk, maar legt ze ook uit: “Het is een stukje rouwproces, voor mezelf”.

Jaar geleden

Het is op 6 juli een jaar geleden dat Peter R. de Vries werd neergeschoten wanneer hij de RTL Boulevard-studio verlaat via de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij overleed op 15 juli vervolgens aan zijn verwondingen. Binnenkort komt de zaak voor de rechter. “Het is het ondergaan, deels”, zucht Kelly hierover. “We hebben ook spreekrecht dat we mogen toepassen, en Royce en ik zijn allebei van plan om wel te gaan spreken. Maar daar zijn we inderdaad nu nog voor aan het voorbereiden.” Hoewel het een zwaar proces is, laat Kelly weten hier vrede mee te hebben. “Het gaat onze vader niet terugbrengen…maar we hebben zo onze eigen manier om bij hem stil te staan”, legt ze uit.

Lees ook: Bijzondere dag: Royce de Vries vandaag getrouwd met Amanda

Bron: BEAU | Beeld: Brunopress