Aftellen: deze kerstfilms staan dit jaar nieuw op Netflix

kerstfilms Netflix

Dekentje, kop warme chocolademelk en bingen maar

Dat we kerst dit jaar wat meer terughoudend moeten vieren, zit er helaas dik in. Toch betekent dat niet dat we de decembersfeer aan ons voorbij laten gaan. Netflix zorgt in ieder geval alvast voor een paar nieuwe kerstfilms die ons in de stemming kunnen brengen.

Holidate

Voor als je oudtante ieder jaar weer vraagt wanneer je nou ein-de-lijk een partner meeneemt naar het kerstdiner, is daar de holidate, oftewel een date die je door de feestdagen heen sleept. Dat is precies waar deze romantische kerstfilm om draait. Twee eeuwige singles, gespeeld door Emma Roberts en Luke Bracey, besluiten een jaar lang allerlei feestdagen met elkaar te vieren. We zullen zien of daar iets moois gaat bloeien… Vanaf 28 oktober te zien op Netflix.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Niet per se op zoek naar romantiek? Deze over-the-top kerstfilm draait vooral om spektakel. We volgen het verhaal van een speelgoedmaker en zijn kleindochter, die samen een magische wereld binnenstappen. Van de decors tot de kostuums, alles is op en top kerstsfeer. Je bekijkt de film vanaf 13 november op Netflix.

The Princess Switch: Switched Again

Twee jaar geleden maakten we kennis met banketbakker Stacy (Vanessa Hudgens), die van identiteit wisselde met haar dubbelganger hertogin Margaret. In het vervolg op deze film loopt Stacy nog een lookalike tegen het lijf en is het wederom tijd voor een gedaanteverwisseling. De trailer van de film is nog niet uit, en ook de datum waarop we van de hele film kunnen genieten is nog onbekend. Gezien de kerstachtige setting van de eerste film, vermoeden we dat we ‘m in december wel op Netflix zien staan.

Christmas on the Square

Niemand minder dan zangeres Dolly Parton is te zien in deze film, waarin ze ook nog eens de ultra-kerstachtige rol van engel op zich neemt. In Christmas on the Square hebben we te maken met een typische ‘kersthater’ die ook nog eens van plan is om haar dorp te verkopen. Daar komt de engel echter een stokje voor steken. De trailer laat nog even op zich wachten, maar op 22 november zitten we klaar voor een een film vol kerstmagie.

The Christmas Chronicles 2

Wederom een vervolg op een succesvolle kerstfilm uit 2018. In het tweede deel van The Christmas Chronicles volgen we de Kerstman én zijn vrouw. Sneeuw, kerstbomen, houten huisjes en schaatsende elven zijn volop aanwezig in deze ultieme kerstfilm, dus de decembersfeer is niet te missen. Vanaf 25 november staat de film op Netflix. Na het zien van deze film heb je geheid genoeg kerstgevoel om het nog een maandje uit te zingen tot het écht kerstmis is!

Lees ook: Onderzoek wijst uit: dit zijn de tien beste kerstfilms aller tijden

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash

Array