Doe mee: stuur een kerstkaartje naar ouderen die dit jaar alleen zijn met kerst

Het aantal ouderen dat alleen is met Kerstmis zijn er naar verwachting ontzettend veel

Kerst is de tijd van samenzijn en tijd doorbrengen met je geliefden. Corona gooit echter behoorlijk roet in het eten voor velen, met name ouderen. ANBO start daarom een kerstkaartenactie. Het doel van de ouderenvereniging is om 15.000 eenzame ouderen te verrassen met een kaartje.

Aantal eenzame ouderen met kerst

Het aantal ouderen dat verwacht met Kerstmis alleen te zijn, of het hooguit te vieren met hun partner, ligt behoorlijk hoog. 43 procent van de ouderen verwacht geen bezoek te krijgen of gaat zelf niet op bezoek vanwege het woekerende coronavirus. Voor Oud en Nieuw ligt dat percentage nog hoger, namelijk 62 procent. En daar schrok de ANBO van.

Cerry Tefsen

De ouderenvereniging roept daarom mensen op een kerstkaart in te sturen voor een eenzame oudere. Ook Zeg eens Aaa-actrice Cerry Tefsen zet zich in voor de actie en wil iedereen aansporen om mee te doen. “Eenzame ouderen zijn er blij mee”, weet ze. “Niemand zou kerst alleen moeten vieren, zeker dit jaar niet. Daarom roep ik iedereen op om mee te doen en een mooie kerstkaart te maken”, vertelt ze op de website van ANBO.

Kaartje sturen

Vind je het heerlijk om een kerstkaart te knutselen of stuur je graag een gekocht kaartje op? Zorg er dan voor dat je kerstkaart maximaal 15cm bij 11cm is en dat je de kaart voor 3 december op de bus doet. Als je in contact wilt komen met de ontvanger, kun je zelfs je eigen contactgegevens op de kaart schrijven (met een leuk berichtje natuurlijk).

Kerstkaartjes kun je sturen naar:

ANBO
T.a.v Kerstkaartenactie
Postbus 2012
3440 DA Woerden

Meer informatie over de actie kun je leven op de website van de ANBO.

Lees ook: Coronavaccin mogelijk in december al in Nederland

Bron: ANBO | Beeld: Unsplash, Aaron Burden