Zo gaat de kersttoespraak van de koning er dit jaar uitzien

kersttoespraak koning

Deze week heeft Willem-Alexander zijn kerstboodschap opgenomen

Met een kerstboom en een gourmetstel kom je een heel eind, maar Kerstmis is pas echt compleet als de koning zijn jaarlijkse kersttoespraak heeft uitgesproken. Op een foto van de opnames is al een beetje te zien wat we kunnen verwachten.

Chinese zaal

Op een foto van de Rijksvoorlichtingendienst is te zien dat Willem-Alexander dit jaar zijn woordje doet vanuit de ‘Chinese Zaal’ in zijn woning paleis Huis ten Bosch. Vorig jaar deelde de koning de kersttoespraak vanuit de hal van het paleis. De zaal die we dit jaar te zien krijgen, is niet bepaald bedoeld voor alledaags gebruik. In de kamer staan namelijk meubels van maar liefst 250 jaar oud. Daarnaast zijn de muren bekleed met rijstpapier en zijde. Om deze goed te kunnen bewaren, moet de temperatuur in de ruimte altijd precies hetzelfde blijven.

Mondkapjes en afstand houden

Na de Griekenland-ophef wil de koning niet nog een misstap maken. Op de foto van de opnames is dan ook duidelijk te zien dat hij ruim afstand houdt van de cameraploeg. Ook draagt de cameraman een mondkapje. Niet alleen achter de schermen speelt corona een rol. De kans is groot dat de coronacrisis ook een belangrijk onderwerp zal worden in de toespraak van de koning zelf.

De kersttoespraak van koning Willem-Alexander is 25 december om 13:00 uur te zien op NPO1 en NPO2.

Lees ook:¬†Koningspaar over vakantiefoto: ‘We hadden meer afstand moeten houden’

Bron: Linda | Beeld: RVD – Paul Tolenaar