Kijkers onder de indruk van eerbetoon Peter R. de Vries tijdens Televizier-Gala

De Vries vriendin

Vier Nederlandse zangers zongen het favoriete nummer van de overleden misdaadjournalist

Peter R. de Vries werd gisteravond tijdens het Gouden Televizier Ring-Gala op een bijzondere manier herinnerd. Het prachtige muzikale eerbetoon, door Xander de Buisonjé, Jan Dulles, Berget Lewis en Nick Schilder, zorgde voor veel ontroering in de zaal en bij de kijkers thuis.

Favoriete nummer

Om een ode aan de overleden misdaadjournalist Peter R. de Vries te brengen, zong het viertal twee nummers die voor Peter enorm veel betekend hebben. Het nummer van Eddie Vedders, Guaranteed en het nummer van Procol Harum, A Whiter Shade of Pale, een van Peters favoriete nummers. Laatstgenoemde werd ook gespeeld tijdens de uitvaart van de misdaadjournalist.

Favoriete plekken

Niet alleen waren de favoriete nummers van Peter te horen, ook waren er op de achtergrond beelden te zien van zijn favoriete plekken. Het viertal zong de nummers vanaf de Johan Cruijff Arena (gezien zijn passie voor AJAX), de rechtbank en vanaf het Leidseplein, in de buurt van de oude locatie van de RTL Boulevard-studio.

Reacties stromen binnen

Niet alleen zorgde het optreden van de vier voor veel ontroering in de zaal, ook de kijkers thuis hielden het niet droog. “Voor mij het hoogtepunt, maar ook verdrietig. We missen je Peter”, “Deze memorial van Peter R. de Vries maakt me aan het huilen” en “Nog steeds tranen in mijn ogen als ik de beelden van Peter R. de Vries zie”, klinkt het op Twitter.

Wil je de beelden graag nog eens terugzien of heb je het gemist? Je ziet het muzikale eerbetoon aan Peter R. de Vries in onderstaande video.

Lees ook: Netflix wil van populaire serie Squid Game een videogame maken

Bron: De Telegraaf | Beeld: BrunoPress