Kijkers niet te spreken over arme familie in ‘Steenrijk, Straatarm’

Steenrijk straatarm

‘Je moest je schamen’

Het programma Steenrijk, Straatarm maakt wekelijks de tongen flink los. In de aflevering van gisteren was het contrast erg groot tussen de ‘rijke’ en ‘arme’ familie. Zo stond geldzorgen niet in het woordenboek van familie Kemerling, terwijl de familie Knigge leeft op een weekbudget van 85 euro. Ondanks dat ze weinig geld te besteden hebben, waren kijkers van het programma niet te spreken over het huis van familie Knigge.

Familie Kemerling

De familie Kemerling woont op het zonnige Aruba en hebben door hun succesvolle carrière een hoop geld te spenderen. Zo hebben ze onlangs hun intrek genomen in een zelfontworpen villa en hebben ze twee appartementen gebouwd voor familie en vrienden. De familie leeft dan ook volgens het motto: ‘Waarom hard werken als je het niet net zo hard uit kan geven?’

Familie Knigge

De familie Knigge heeft een hele andere situatie, waarbij moeder Carolien voor het hele gezin zorgt. Vader Richard is door een hersenbeschadiging arbeidsongeschikt verklaard en kan hierdoor minder bijdragen aan het gezin. Daarnaast hebben twee van de drie kinderen autisme, waardoor ook de zorgkosten hoog zijn. Het was dus een aangename verrassing toen de familie naar Aruba mocht. Toch ging dit ook wel gepaard met emoties. “We zijn wel gewoon gelukkig, maar soms heb ik zoiets van: had ik soms maar een beetje meer, maar dit is gewoon in overvloed.”

‘Puinbak in huis’

Ook de kijkers thuis leven met de familie mee, maar zijn wel eerlijk. Zo vinden veel kijkers het bijzonder dat moeder Caroline en de dochter niet werken. Zo zegt iemand op Twitter: “Hoezo werkt die vrouw niet? Kinderen zitten op school, kan mevrouw gerust een paar uur werken. Hoezo hebben die mensen zo’n puinbak in huis? Je moest je schamen.”

Een andere kijker bewondert de reacties van de ‘rijke’ familie over hun nieuwe onderkomen: “Ik vind dat rijke stel wel heel beleefd als je de zooi in dat huis ziet. Een beetje kritiek mag best vind ik.”

Lees ook: Gordon bijt van zich af na ‘onzinverhalen’ over hondje

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill Steenrijk, Straatarm