Kijkers Olympische Spelen verbaasd na Snollebollekes-vraag aan Sifan Hassan

Sifan Hassan

De sportjournalist kreeg nogal wat kritiek op deze vraag

Sifan Hassan wist gisteren heel de wereld te verbazen met een uitzonderlijke prestatie op de Olympische Spelen. De atlete behaalde goud op de 5000 meter en is daarmee de eerste Nederlandse Olympiër in 29 jaar die goud wint voor atletiek. Echte ging het op social media niet alleen over Sifans overwinning, maar over de bijzondere vraag die de sportjournalist na afloop stelde.

Val

Sifan zorgde gisteren voor zenuwslopende beelden in Tokio. In de ochtend liep ze de 1500 meter, waarbij ze tragisch ten val kwam. Het leek einde wedstrijd voor de 28-jarige atlete maar niets bleek minder waar. Ze stond op en rende iedereen eruit om als eerste te eindigen. Ook ’s middags op de 5000 meter wist Hassan dus als eerste over de finish te eindigen en won ze goud.

Snollebollekes

Na afloop van de race werd Sifan uiteraard door de pers bevraagd. Een sportjournalist van het AD ging vervolgens viral op Twitter vanwege een wel heel opmerkelijke vraag die hij stelde. Toen Hassan won, werd het populaire nummer Links Rechts van Snollebollekes gedraaid en laat dat nou het het onderwerp zijn waar de sportjournalist naar vroeg. Hij vroeg namelijk of ze het nummer ook kende, maar Sifan kent het nummer van de Brabantse feestband niet. “Ik was zo blij met de winst, ik dacht ik ben olympisch kampioen. Ik houd van Brabant. Eindhoven is fantastisch. Sorry, ik was helemaal bezig met de gouden medaille”, aldus Hassan.

Kritiek

Op Twitter barst het van de kritiek na deze vraag. “Blijkbaar stelt de opleiding tot sportjournalist niet zo veel voor als je zulke debiele vragen stelt zoals die aan Sifan Hassan. Zou me in zijn plaats kapot schamen en terug naar school gaan”, schrijft iemand op Twitter. Aii…

Bekijk hieronder enkele andere reacties.

Trevor ziet er de gein wel van in…

Lees ook: Epke Zonderland stopt met topsport na teleurstelling Olympische Spelen

Bron: Metronieuws | Beeld: Twitter, Brunopress