Kijkers diep onder de indruk van Ruinerwold-documentaire: ‘Ben er stil van’

ruinerwold

Zo’n 1,4 miljoen kijkers zaten aan de buis gekluisterd

In de vierdelige documentaireserie De Kinderen van Ruinerwold wordt de zaak rond het ‘spookgezin’ in Ruinerwold van begin tot eind in beeld gebracht. De tweede aflevering van de docu-serie werd gisteravond uitgezonden, en wist veel kijkers diep te raken. 

De Kinderen van Ruinerwold

Documentairemaakster Jessica Villerius praat in de Ruinerwold-docu met de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. De vier kinderen vertellen over hun jeugd, waarin zij jarenlang tegen hun wil werden vastgehouden in een boerderij. De kinderen werden in deze periode mishandeld en seksueel misbruikt. De vijf jongste kinderen zijn niet in staat om hun verhaal te doen in de documentaire.

Bizarre verhalen

In de tweede aflevering vertellen de kinderen over de bizarre gebeurtenissen uit hun jeugd. Ook bezoeken de vier oudste kinderen hun vader, die inmiddels in de gevangenis zit. Het bezoek aan hun vader bracht opnieuw veel verhalen naar boven, die bij veel kijkers voor ongeloof zorgden. “Als je denkt dat je een nare jeugd hebt gehad, kun je deel twee (en één) van De Kinderen van Ruinerwold kijken, om erachter te komen dat alles relatief is en dat het altijd nog veel erger kan. Petje af dat ze überhaupt nog overeind staan”, laat een kijker via Twitter weten.

In shock

Bij deze reactie op Twitter blijft het echter niet. Kijkers laten weten dat ze een knoop in hun maag hebben na het kijken van de documentaireserie. Ook uiten kijkers hun respect naar de kinderen, die na deze bizarre ervaringen over hun jeugd kunnen spreken. “Wat een indrukwekkende docu over het gezin in Ruinerwold. Ben er stil van, vooral van de nog altijd sterke loyaliteit voor die monsterlijke vader. Diep, diep respect voor de kinderen” en “Wat een verbijsterend verhaal. Ik moet hier even van bijkomen.”

Heftig: ‘Vader en zes kinderen zaten jarenlang in een kelder in Drenthe’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill