Kinderen 40 dagen na vliegtuigcrash levend teruggevonden

vliegtuigcrash

De kinderen hebben 40 dagen overleefd in de jungle

Begin vorige maan raakten vier kinderen vermist na een vliegtuig ongeluk in Colombia. Na een maand zijn de kinderen eindelijk levend teruggevonden in de jungle. Hoe de kinderen er precies aan toe zijn, is nog onbekend.

Vliegtuigcrash

Op 1 mei vond er een vliegtuigcrash plaats in het Amazonegebied, met zeven passagiers aan boord. Na uitgebreid zoeken werden de overblijfselen van de drie volwassenen gevonden, waaronder de moeder van de kinderen, de piloot en een inheemse leider. De kinderen waren vermist en hoewel het ontzettend lastig zoeken is in de dichtbegroeide jungle, zijn de kinderen toch nog levend gevonden.

Jungle

De vier kinderen van 13, 9, 4 en ongeveer 1 jaar oud kenden de jungle goed en volgens de Spaanse krant El Pais wisten met name de oudere kinderen welke planten eetbaar waren en welke niet. Uiteindelijk zijn ze teruggevonden door soldaten op 5 kilometer van het vliegtuig vandaag. Hoe de kinderen precies die veertig dagen hebben overleefd, is niet bekend.

Ziekenhuis

Nadat de kinderen gevonden waren zijn ze direct naar het ziekenhuis gebracht in de Colombiaanse hoofdstad Bogot√°. Volgens de soldaten zagen ze er vermagerd uit, maar verdere updates over hoe het met de kinderen gaat, zijn niet vrijgegeven.

Bron: NOS | Beeld: Pexels