‘Kinderen herstellen gemiddeld binnen een week van corona’

Uit onderzoek blijkt dat kinderen zelden kampen met langdurige symptomen

We wisten al lange tijd dat kinderen net als volwassenen geveld kunnen worden door het coronavirus. Ook wisten we dat kinderen vaak minder ziek worden. Maar hoelang kinderen dan gemiddeld ziek blijven? Ook daar hebben we nu een antwoord op.

Onderzoek

Uit een uitgebreid onderzoek gepubliceerd in The Lancet Child & Adolescent Health blijkt dat kinderen vaak maar weinig symptomen hebben als ze corona hebben. Voor het onderzoek werden 1.734 kinderen met corona onder de 17 jaar in de gaten gehouden. Families gaven de symptomen van de kinderen regelmatig door aan de onderzoekers tot de kids weer gezond waren.

Langer ziek

Het onderzoek toonde aan dat de meeste kinderen binnen een week weer hersteld waren van corona. Slechts 4,4 procent van de kinderen met corona ervoeren na vier weken nog symptomen. Daarnaast had 1,8 procent van de kinderen hier nog last van na acht weken.

Oudere kinderen versus jongere kinderen

Uit de studie kwam ook naar voren dat met name oudere kinderen wat langer ziek bleven in vergelijking met jongere kinderen. Gemiddeld waren kinderen tussen de 12 en 17 jaar zeven dagen ziek. Kinderen tot 11 jaar ervoeren gemiddeld maar vijf dagen symptomen. 

Lees ook: Corona gehad? Dan kan je intelligentie zijn aangetast

Bron: Her Family | Beeld: Unsplash – Kelly Sikkema