Klassieke games bewaard? Deze kunnen veel geld waard zijn

Games

Sommige spellen leveren duizenden euro’s op

Wie in de jaren ’80 en ’90 is geboren zal vast en zeker wel eens op een gameboy of een ander apparaat hebben gespeeld. Spellen als Super Mario Bros en The Legend of Zelda waren razend populair in die tijd en anno 2021 nog steeds. Wie deze games heeft bewaard, kan hier wel eens een heleboel geld voor krijgen. Ga dus maar alvast de zolder op om de games te zoeken!

Recordprijzen

Games zoals Super Mario Bros en The Legend of Zelda – die zo’n 35 jaar geleden voor het eerst populair werden – worden nu voor recordprijzen verkocht. Vorige week ging een 35 jaar oude The Legend of Zelda-spel voor de gameboy voor maar liefst 100.000 euro de deur uit. Jep, dat is een behoorlijke prijs. Helemaal als je het vergelijkt met de verkoopprijs van het spel in de jaren 80. Toen kostte de game maar 70 euro.

Super Mario Bros

En als je dacht dat dat al veel geld was, kan het altijd nog meer. Eerder dit jaar werd er een nog ongebruikt spel van Super Mario Bros voor maar liefst 660.000 dollar verkocht. Het recordbedrag ligt echter nog hoger, want de Nintendo 65-launchgame Super Mario 64 werd vorige week voor 1.560.000 dollar verkocht. Bizar!

Oude games

Oude games doen het dus enorm goed op de veilingmarkt. Hoe ouder het spel en hoe beter de staat waar hij in is, hoe meer geld de game waard is. Hoog tijd dus om eens een kijkje op zolder te nemen.

Lees ook: Dit is wat je moet doen als je per ongeluk de verkeerde brandstof tankt

Bron: Want | Beeld: iStock