Klein hamstertje bij vuilnis gezet

Krijgt deze nare ervaring een happy end?

Een voorbijganger zag zaterdagavond enkele tassen rotzooi naast een ondergrondse afvalcontainer staan, en besloot hier een kijkje in te nemen. Wat hij niet verwachtte, was een kleine hamster, met kooitje en al, in een plastic zak.

Hamster voor oud vuil

In een plastic tas zat namelijk een hamstertje, die met kooi en al op straat was achtergelaten voor oud vuil. Hoe lang het beestje er al stond, en wie deze daar heeft achtergelaten, is niet bekend.

Dierenambulance

De vinder van het kooitje heeft direct de dierenambulance ingeschakeld. Celine, een vrijwilliger van de dierenambulance, is vervolgens uitgerukt. Ze heeft de arme hamster opgehaald en op Twitter een bericht geplaatst over het voorval. Hierna is het hamstertje naar de stichting Loes voor Dieren gebracht. Hier heeft de kleine knager in elk geval een warm bed.

“Vijftig keer per jaar”

Joke Voorn, penningmeester van Stichting Loes voor Dieren, geeft aan dat dit geen uitzondering is. “We maken het helaas heel vaak mee. Zo’n vijftig keer per jaar. Het is verschrikkelijk.” Ook Celine windt zich op over de situatie: “Ik kan er zo boos om worden. Als je genoeg hebt van zo’n beestje, breng hem dan naar het asiel of zo.”

Eind goed al goed

Dat het hamstertje dit avontuur heeft overleefd, is al een klein wonder op zich. Tussen de kou en de nieuwsgierige voorbijganger, had het heel anders kunnen aflopen. Bovendien heeft de aandacht die het schattige beestje op Twitter heeft gekregen voor een happy end gezorgd. Nog de volgende middag heeft iemand het beestje geadopteerd. Eind goed, al goed!

Lees ook: Famke Louise reageert op bakken kritiek over omgang huisdier

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels