Held! Kleuter (5) redt leven van zijn moeder met z’n speelgoedambulance

kleuter speelgoedambulance

De jongen raakte niet in paniek toen zijn moeder in een diabetische coma raakte

De 5-jarige Josh schrok er flink van toen zijn moeder in een diabetische coma raakte. Maar de Britse kleuter raakte niet in paniek. Dankzij zijn slimme handelen was de hulp voor Caroline er op tijd bij. En dat dankzij de speelgoedambulance van de kleuter.  

Speelgoedambulance

Josh en zijn jongere broertje waren alleen thuis toen hun moeder Caroline in een diabetische coma raakte. Dit is een verlies van bewustzijn als gevolg van een zeer hoge bloedsuikerspiegel. De 5-jarige Josh raakte niet in paniek. Hij zag op zijn speelgoedambulance het noodnummer 112 staan. Hij pakte de telefoon en belde het nummer voor hulp.

Brits noodnummer

Dat dat niet het officiële noodnummer is in Groot-Brittannië, kon de kleuter natuurlijk niet weten. Gelukkig wordt het nummer 112 doorgeschakeld naar het daadwerkelijke noodnummer 999 en kreeg Josh een specialist aan de telefoon.

Politie

Kort daarna arriveerden agenten bij het huis, waar moeder Caroline nog steeds bewusteloos op de vloer lag. De hulpdiensten konden gelijk ingrijpen, melden lokale media. Hoewel een diabetische coma voor de meeste mensen niet levensbedreigend is, is het een belangrijke medische situatie die onmiddellijk ingrijpen vereist. Het is dus maar goed dat Josh er zo snel bij was. Met de moeder is inmiddels alles goed.

Geweldige politieagent

De vlag hangt nog net niet uit, maar Josh wordt zeker als een held gezien. “Hij heeft iets fantastisch gedaan. Door zijn snelle denkwijze belde hij het nummer op zijn speelgoedambulance, omdat hij zich zorgen maakte over zijn moeder”, zegt hoofdinspecteur van de lokale politie Jim Baker. Baker heeft wel een ideetje over het carrièreperspectief van de kleuter. “Hij heeft laten zien een geweldige politieagent te kunnen worden later. Hopelijk zien we hem weer als hij later groot is.”

Lees ook: Lief: trouwe straathond helpt kleuters iedere dag met oversteken

Bron: Metro | Beeld: Unsplash