KLM schrapt vanaf begin middag alle vluchten door aankomende storm

KLM

Er is door het KNMI voor sommige provincies code oranje afgegeven

Door storm Ciarán waarschuwt het weerinstituut voor zeer zware windstoten in de kustgebieden. Het KNMI geeft voor donderdag na 11.00 uur code oranje af voor een aantal provincies en KLM schrapt vanaf het begin van de middag alle vluchten.

Storm Ciarán

Kun je vandaag thuiswerken, doe dat dan – dat is de boodschap die het KNMI deelt. Door storm Ciarán waarschuwt het weerinstituut voor zeer zware windstoten in de provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland en het Waddengebied. Het KNMI geeft voor donderdag na 11.00 uur code oranje af voor de kustgebieden.

Met dit weeralarm dat het KNMI uitgeeft, wordt gewaarschuwd voor de zware windstoten die storm Ciarán met zich meebrengt. Afhankelijk van het gebied kunnen windstoten tot 110 kilometer per uur voorkomen. Aan het einde van de ochtend worden in Zeeland zeer zware windstoten verwacht van 100 tot 110 kilometer per uur, die uit zuidelijke richting komen. Ze breiden zich noordwaarts uit richting Zuid- en Noord-Holland en het westen van het Waddengebied. Vanavond neemt de wind geleidelijk af. Wel geldt er dan nog code geel vanwege windstoten tussen de 80 en 100 kilometer per uur.

KLM schrapt vluchten

Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt vanaf het begin van de middag alle aankomende en vertrekkende vluchten vanwege de storm Ciarán die over het land raast. De maatschappij heeft dat besluit genomen omdat “de verwachte windkracht 9 in combinatie met windstoten van 95 tot 110 kilometer per uur tot onveilige situaties kunnen leiden op het platform”. Passagiers die hierdoor hun vlucht missen worden omgeboekt naar andere vluchten of krijgen hun geld terug, zegt KLM. De genomen maatregel geldt tot het eind van de dag.

Lees ook: Zoveel verdienen piloten bij KLM

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels