Komende week veel zon en aangename temperaturen

zon-weersverwachting

Je zonnebril én paraplu zijn deze week nodig!

Goed nieuws voor zonliefhebbers. Vandaag hebben we al lekker weer, met een temperatuur van 21 tot 25 graden, en woensdag wordt het nog een paar graden warmer. Helaas houdt het daarna even op met het mooie weer, en volgen er regen- en onweersbuien die de warmte (tijdelijk) verdrijven. 

Zomerse temperaturen

De zomer is begonnen en dat merken we ook aan de temperaturen. Morgen loopt de temperatuur in de ochtend al snel op. Een dun jasje is nog wel nodig, maar niet voor lang. De wind is namelijk zwak en komt uit het zuidwesten. In de middag draait de wind van zuidwest naar zuid(oost), en wordt hiermee de warme lucht aangevoerd. De temperaturen zullen oplopen van 21 graden (op de Wadden) tot 25 graden (in Brabant, Limburg en Gelderland).

Benauwd

Hoewel het vandaag en morgen nog redelijk aangenaam is, stijgt de temperatuur woensdag en donderdag naar zo’n 25 tot 28 graden. De lucht wordt vochtiger en zal het met geregeld zon benauwd aanvoelen. In de avond blijft het nog voor een lange tijd warm. Donderdag is de kans op onweer in het hele land veel groter, met name in de middag en avond ontstaan er regen- en onweersbuien. Gelukkig brengen ze verkoeling mee, en is het daarna een stuk koeler.

Eerste weekend van juli

De dagen daarna draait de wind naar het zuidwesten en het westen en lijkt de zomerse warmte in het eerste weekend van juli te zijn verdwenen, met maximaal 23 of 24 graden. We gaan het weekend in met af en toe regenen, wolkenvelden en zonnige momenten. Van alles wat, dus.

Lees ook: Dode en gewonden door windhoos boven Zierikzee

Bron: NU.nl, Weerplaza | Beeld: Pexels