Komiek Stefano Keizers stopt met optreden

Stefano

‘Ik ga nog twee maanden spelen, dan stop ik er voor eeuwig mee’

Komiek Stefano Keizers heeft in gesprek met NU.nl openhartig verteld over zijn kijk op optreden en hoe hij zijn toekomst het liefst voor zich ziet. Zo liet hij vallen dat hij na zijn huidige tour waarschijnlijk niet meer terugkeert op het podium en dat hij zich meer wil gaan richten op acteren.

Alias

Stefano zal op 11 maart zijn laatste theatershow hebben van zijn tour genaamd Hans Teeuwen. Hierin vertelt hij dat hij alle aandacht wel zat is en dat hij zichzelf opnieuw wil heruitvinden. En bij het loslaten van zijn verleden, laat hij ook zijn alias vallen. Stefano Keizers is namelijk niet zijn echte naam, maar eigenlijk Govert Meit.

Negatieve kanten

In zijn voorstelling benoemt Stefano ook de negatieve kanten van zijn alias. Zo voelt hij zich erg onzeker over de bekendheid die kleeft aan zijn artiestennaam. Ook tijdens het gloednieuwe programma LOL: Last One Laughing (vanaf 20 januari te zien) kreeg de komiek dit gevoel. De bedoeling tijdens het programma is dat komieken elkaar aan het lachen maken, maar de opdracht is om dan juist niet te lachen.

Moeilijkste spel

Over zijn deelname aan het programma is Stefano dan ook duidelijk. “Het is het moeilijkste spel dat ik ooit heb gespeeld”, geeft hij toe aan NU.nl. “Een uitputtingsslag die nergens anders mee te vergelijken is. Je zit bijna tien uur in dat huis. Als je dan niet mag lachen en niemand lacht om jou, daar word je niet vrolijk van.” Stefano noemt het programma dan ook een ‘marteling voor comedians’.

Acteren

Zijn deelname was zelfs zo heftig, dat hij er mentaal een harde klap van heeft gekregen. “Het is moeilijk om te geloven dat je zelf grappig bent. Ik ben ook maar een mens, alles wat ik meemaak heeft invloed op mijn shows. Dus ook mijn opnieuw opgebouwde onzekerheid. Ik ga nog twee maanden spelen, dan stop ik er voor eeuwig mee.”

Toch betekent dat niet dat we hem nooit meer gaan zien. “Ik zou het leuk vinden om op tv te blijven”, geeft hij toe. “Het allerliefst zou ik meer willen acteren, zodat ik nog minder mezelf hoef te zijn. Ik heb wel duizenden ideeën.” Gaan we de komiek binnenkort terugzien in een grote film of serie? Wij zijn benieuwd!

Lees ook: Oud MAFS-deelneemster Chantal over trouwen: ‘Nooit meer op televisie’

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress