Toch nog goed nieuws: er komt lekkerder weer aan

Nu de horeca de deuren weer moet sluiten, kunnen we in ieder geval de buitenlucht opzoeken

Geen drankje in de kroeg drinken, geen hapje in het restaurant eten en niet meer sporten in teamverband. De coronamaatregelen die het kabinet gisteren afkondigden waren niet mals. Gelukkig kunnen we wél een boswandeling maken, want het weer lacht ons enigszins tegemoet.

Droog weer

Ben je het gure weer helemaal zat? Dan hebben we goed nieuws. Volgens Maurice Middendorp van Buienrader is het voorlopig even gedaan met het koude weer. Het blijft de komende dagen droog en de temperaturen gaan zelfs wat omhoog, zo stelt de deskundige. 

Herfstwandeling

Gisteren viel lokaal nog wat regen, maar vanaf vandaag blijft het droog én van de gure, koude wind gaan we de komende dagen ook veel minder last krijgen. We kunnen dan de kroeg niet meer induiken of tafelen bij een leuk eettentje, maar we kunnen dan in ieder geval wel een boswandeling maken. Met warme trui aan, uiteraard.

Temperaturen

Echt warm wordt het de komende dagen niet. Wel gaan de temperaturen iets omhoog, met name gevoelsmatig, maar lenteweer hoeven we niet te verwachten. Het wordt vandaag zo’n 13 graden, morgen 12 en donderdag 11, aldus Middendorp. Wie even geduld heeft, kan vanaf volgende week van wat warmere temperaturen genieten. Na het weekend kan het namelijk 15 graden worden, al ligt de kans op een bui dan wel weer op de loer.

Lees ook: Hoe vies is contant geld nu eigenlijk echt?

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash, Lukasz Szmigiel