Koning reageert op dodelijk ongeluk in Nieuw-Beijerland

ongeluk-nieuw-beijerland

Ook premier Rutte heeft gereageerd op het nieuws

Gisteravond reed een vrachtwagen van een dijk in Nieuw-Beijerland. Daar reed hij in op een feest dat op dat moment onderaan de dijk bezig was. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima laten weten geschokt en aangedaan te zijn door het nieuws. 

 

Buurtbarbecue

Het ongeluk ontstond gisteren rond 18:00 uur. Op dat moment was er een grote buurtbarbecue bezig in Nieuw-Beijerland. Onder de dodelijke slachtoffers zijn een 50-jarige man uit Nieuw-Beijerland, een 32-jarige vrouw uit Oud-Beijerland, een 75-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland, een 41-jarige man uit Goudswaard, een 28-jarige vrouw uit Goudswaard en een 62-jarige man uit Nieuw-Beijerland. Volgens RTV Rijnmond komen drie van de zes doden uit één familie. Een van hen zou een acht maanden zwangere vrouw zijn.

Op dit moment liggen er nog zeven mensen in het ziekenhuis, van wie één persoon in kritieke toestand. De chauffeur die het ongeluk veroorzaakte, is een 46-jarige man uit Spanje. Hij had volgens de politie niet gedronken.

Geschokt en aangedaan

In een bericht op Twitter zeggen de koning en koningin dat ze ‘geschokt en aangedaan zijn’ door het ongeluk. “Een onvoorspelbaar verdriet binnen deze hechte gemeenschap”, aldus Willem-Alexander en Máxima.

‘Verschrikkelijk nieuws’

Eerder reageerde premier Mark Rutte op het ongeluk, en deelde ook een bericht op Twitter. Hij spreekt van ‘verschrikkelijk nieuws’ en wenst de slachtoffers en nabestaanden heel veel sterkte toe.

RTV Rijnmond meldt dat de politie zestien rechercheurs op de zaak heeft gezet. Het onderzoek naar de toedracht van het incident is nog in volle gang. Dat gebeurt onder meer door sporenonderzoek. De vrachtwagen is in beslag genomen voor technisch onderzoek. De chauffeur is na het voorval direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Lees ook: Nick en Simon stoppen definitief als duo

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pro Shots / Eye4images