Koning Willem-Alexander en Máxima geven reactie op avondklokrellen

Willem-Alexander Máxima

Het koningspaar spreekt zich uit tegen het geweld van de afgelopen dagen

Sinds de avondklok zaterdag klokslag negen uur inging, is het ’s avonds allesbehalve rustig geweest in veel steden. De demonstraties liepen in onder meer Enschede, Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en Den Bosch uit tot rellen, plunderingen en regelrecht geweld tegen de politie en pers. Na veel geschokte reacties uit de Tweede Kamer, hebben ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich uitgesproken tegen de avondklokrellen. 

Avondklokrellen

Waar de avondklok juist tot minder mensen op straat moest leiden, stroomden de straten in veel steden juist vol relschoppers. Zij plunderden supermarkten en winkels van hardwerkende ondernemers, stichtten brandjes, gooiden fietsen op straat en bekogelden pers en politie met stoeptegels. De schade voor ondernemers is dan ook enorm en politiemensen en de mobiele eenheid maken overuren.

Politie en hulpverleners

Dat is ook ons koningshuis niet ontgaan. In een statement op sociale media laten koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich uit over het geweld van de afgelopen dagen. “Onze grote dank gaat uit naar alle politiemensen, hulpverleners en medewerkers van gemeenten die zich inzetten voor ons aller veiligheid. Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk”, beginnen zij hun bericht.

Ondernemers

“Wij voelen mee met alle ondernemers en anderen die getroffen zijn door geweld”, gaat het koningspaar verder. “En wij zijn onder de indruk van alle hartverwarmende acties van mensen om elkaar te helpen. Samen komen wij hier doorheen!”

Lees ook: Politie: zeker 151 arrestaties door het hele land na rellen

Bron: Instagram Koninklijk Huis | Beeld: Videostill Koninklijk Huis