Koning Willem-Alexander nodigt 100 mensen uit voor koninklijke lunch

Willem-Alexander

‘Ik wil dan graag trakteren op een feestelijke lunch’

Het is alweer tien jaar geleden dat koning Willem-Alexander het stokje van zijn moeder, prinses Beatrix, overnam. En omdat dit zijn jubileumjaar is, wil de koning dit natuurlijk groots vieren. Het Koninklijk Huis maakte daarom vandaag op een hilarische manier bekend dat de koning en koningin aan de vooravond van Koningsdag willen lunchen met honderd gasten. 

Feestelijke lunch

In de video vertelt koning Willem-Alexander: “Eind april hoop ik tien jaar uw koning te zijn. Ik wil dan graag trakteren op een feestelijke lunch. Voor mensen die een tien verdienen vanwege hun inzet voor anderen. Kent u zo iemand? Dan wil ik diegene graag ontmoeten.”

Via een gloednieuwe website kunnen Nederlanders elkaar voordragen voor het feestelijke fuifje. “Moet u direct denken aan die ene persoon, die helper in nood, dat baken in de buurt, die probleemoplosser, gangmaker, verzoener, inspirator of verbinder? Iemand voordragen kan tot en met maandag 20 februari via de website: www.10maal.nl“, valt er bij de vrolijke video te lezen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Video

In de video zien we de koning zoals we hem nog niet vaak eerder hebben gezien. We weten natuurlijk wel dat de koning niet vies is van een beetje spontaniteit – een pilsje hier, een feestje daar. Maar officiële foto’s en video’s vanuit de Oranjes? Die zijn over het algemeen wat stijf en geposeerd. Deze video is daarbij een flink contrast.

“De 26ste? Ja, dat kan prima”, zien we Wim-Lex vertellen aan de telefoon. Er volgt een moment stilte, en met z’n beste acteurskunsten stelt de vorst: “Wat…of ík wil helpen met de voorbereidingen in de keuken?  Weet u dat echt héél zeker?” In de rest van de video zien we Willem-Alexander zich uitsloven in de koninklijke keukens, sjouwen met schalen, en subtiel één van de koninklijke stafleden tot wanhoop drijven met zijn verzoek om de tafels voor honderd personen te dekken.

“Ik verheug me op alle inspirerende verhalen”, sluit de koning zijn verhaal af. Anders wij wel!

Lees ook: Waarom reizen er duizenden zwangere Russische vrouwen naar Argentinië?

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld, Instagram