Koning Willem-Alexander staat tijdens troonrede stil bij Peter R. de Vries

Troonrede-peter-r-de-vries

‘Een nieuw dieptepunt in de georganiseerde misdaad in Nederland’

In de troonrede sprak de koning niet alleen over de onrust en onzekerheid in het land, maar stond hij ook stil bij de criminaliteit in Nederland. Hierbij noemde hij ook misdaadjournalist Peter R. de Vries, die afgelopen juli overleed na een aanslag. 

Betere bescherming

Koning Willem-Alexander noemt in de troonrede de moord op Peter R. de Vries een nieuw dieptepunt in de georganiseerde misdaad in Nederland. Volgens hem moeten mensen die zich voor de rechtsstaat inzetten beter worden beschermd. Daarom komt er extra geld vrij om de georganiseerde misdaad tegen te gaan.

Herstel van het land

Naast de criminaliteit, stond de koning ook stil bij het herstel van het land en de mensen die hieraan hebben bijgedragen. Hiermee doelt hij op alle mensen die in de zorg werken. In zijn toespraak benadrukt de koning wat voor buitengewone presentatie er is geleverd. Hierbij dankte hij ook alle mensen die hieraan hebben bijgedragen, zoals de politie, boa’s en militairen die bijsprongen.

Vooruit te kijken

Ook besprak hij corona en de toekomt die voor ons ligt: “Achter ons ligt een periode die voor een belangrijk deel in het teken stond van corona. Volgend jaar ontstaat ruimte om vooruit te kijken en terug te blikken. Velen rouwen na deze periode om verlies van een geliefde, anderen worstelen met lichamelijke en geestelijke gevolgen van corona. En weer anderen, oud en jong, kregen te maken met eenzaamheid en depressie.”

Lees ook: Opnieuw sobere Prinsjesdag met even sober nieuws voor onze portemonnee

Bron: Telegraaf | Beeld: BrunoPress