Koningspaar over vakantiefoto: ‘We hadden meer afstand moeten houden’

Foutje, bedankt! Willem-Alexander en Máxima reageren op vakantiekiekje waarop zij geen 1,5 meter afstand hielden

Gisteravond verscheen er een vakantiekiekje van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, waarop te zien was dat ze zich even niet aan de 1,5 meter afstand hielden. De Rijksvoorlichtingsdienst wilde nog niet reageren op de foto. Dat doet het koningspaar nu zelf: “In de spontaniteit van het moment hebben we daar niet goed op gelet.” 

Reactie koningspaar

Op het Twitter-account van het Koninklijk huis laten Willem-Alexander en Máxima weten dat ze zich in de spontaniteit van het moment niet hebben gehouden aan de coronaregels. “Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is het naleven van de coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen”, laat het koningspaar weten.

Uitgelekte foto

Het is onbekend hoe de foto op het internet terecht is gekomen. Het Instagram-account @the_royals_of_today verspreidde het vakantiekiekje nu echter met het onderschrift: “22 augustus 2020, Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben tijdens hun vakantie het Griekse eiland Milos bezocht.” Extra opvallend is dat de royals op de foto zij aan zij naast een man staan, zonder anderhalve meter afstand te houden. Op de foto is wel te zien dat de koning een mondkapje in zijn hand houdt.

Lees ook: Vakantiefoto suggereert ‘koning en koningin houden zich niet aan coronaregels’

Bron: Algemeen Dagblad | Beeld: RVD / Wesley de Wit