Koninklijke familie slaat jaarlijkse skitrip naar Lech over

koninklijke familie

Ook gaat de jaarlijkse fotosessie niet door

Afgelopen herfst raakte de koninklijke familie nog in opspraak vanwege een vakantie in Griekenland. Nu is er besloten de jaarlijkse skivakantie naar Oostenrijk ook over te slaan.

Geen koninklijke vakantie

Het ziet er naar uit dat we de komende maanden nog niet naar het buitenland op vakantie kunnen. Dat geldt voor héél Nederland – en dus ook voor de koning en zijn familie. Het advies van demissionair premier Mark Rutte, om tot eind maart niet naar het buitenland af te reizen, volgen de royals dit keer dus op. De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigde afgelopen dinsdag dat de koninklijke familie gewoon thuisblijft.

Oostenrijk versus Griekenland

Deze bevestiging van de Rijksvoorlichtingsdienst was te verwachten. Afgelopen oktober ontstond veel ophef toen de koninklijke familie naar Griekenland gereisd bleek te zijn. De tweede lockdown was toen net aangekondigd en tijdens de persconferentie drong Rutte erop aan om tijdens de herfstvakantie thuis te blijven. Gevolg: koning Willem-Alexander en zijn familie vlogen halsoverkop terug en boden hun excuses aan.

Jaarlijkse reis

De vakantie in Lech is een jaarlijkse traditie voor de koninklijke familie. Sinds 1960 is het een ‘officiële’ vakantiebestemming van het Nederlandse koningshuis. Ook vindt hier een jaarlijkse fotosessie voor de pers plaats. In 2010 en 2012 konden deze ook geen doorgang vinden. In 2010 in verband met de Olympische Winterspelen in Vancouver, en in 2012 vanwege Prins Friso’s skiongeluk. De jaarlijkse fotoshoot gaat dit jaar wederom niet door, bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst. Sowieso zouden foto’s op de skipiste er dit jaar niet inzitten. Oostenrijk is namelijk ook in lockdown. De pistes zijn dan ook alleen open voor de eigen inwoners.

Lees ook: Koning Willem-Alexander en Máxima geven reactie op avondklokrellen

Bron: Shownieuws | Beeld: Koninklijkhuis.nl, RVD