Koopjesjagers opgelet: de prijzen van de Action gaan stijgen

Action prijzen

Budgetshoppen wordt zo minder voordelig

Ben jij ook altijd op zoek naar de beste koopjes in de Action? Dan hebben wij helaas slecht nieuws voor je. De stijgende prijs van containervervoer en grondstoffen gaat namelijk tot hogere prijzen in de winkelbranche leiden, zo verwacht de budgetketen. Dat betekent dat Action de prijzen van (een aantal) artikelen omhoog zal gaan gooien. 

Bevoorradingsproblemen

Door hinder van coronamaatregelen in Chinese havens en containertekorten in sommige delen van de wereld, kampt de internationale scheepvaart al langere tijd met problemen. Wereldwijd leidt dat tot bevoorradingsproblemen bij tal van bedrijven, zo ook voor de Nederlandse detailhandel.

Hogere prijzen

Action ontkomt er dan ook niet aan om de prijzen te verhogen. “Op termijn kan deze situatie ook voor een aantal artikelen van Action leiden tot veranderende prijzen”, laat de budgetketen weten. Toch zal de keten er alles aan doen om de laagste prijzen in de markt te blijven bieden. De komende tijd probeert Action het probleem zoveel mogelijk met zijn leveranciers op te lossen. “Onze grote voorraden helpen daarbij.”

Hema

Niet alleen Action heeft last van bevoorradingsproblemen, ook Hema ondervindt hier hinder door. Volgens een woordvoerder zet de winkelketen momenteel het eigen netwerk in om te voorkomen dat er bijvoorbeeld lege schappen ontstaan of artikelen duurder moeten worden. Hierdoor hebben de klanten tot nu toe nog niet meer hoeven betalen. “Maar dat is geen garantie voor de toekomst”, erkent ze. Het hangt er vooral van af hoelang de situatie gaat duren.

Tuincentra

De prijsstijging door de situatie in China komt voor veel tuincentra niet onverwacht. Zij zagen de bui vorig jaar al hangen. Daarom hebben zij op tijd extra voorraden aangelegd, zodat de prijzen voor de consument dit jaar niet extra omhoog hoeven. Dat betekent dat je ook geen extra tientjes neer hoeft te leggen voor de kerstinkopen. Dat scheelt weer! Helaas ziet het beeld er voor volgend jaar wat minder rooskleurig uit. Ook hebben tuincentra te maken met een prijsstijging in de houtprijs, waardoor tuinhout al een stuk duurder is dan voorheen.

Lees ook: 5 feitjes over de Action die je waarschijnlijk nog niet wist

Bron: LINDA. | Beeld: Screenshot Google Maps, Action