Ja, ik wil: koppel vraagt elkaar toevallig tegelijk ten huwelijk

huwelijk-vragen

‘We voelden het allebei niet aankomen’

Iemand ten huwelijk vragen kost veel voorbereiding en tijd. En dan moet je het ook nog geheim proberen te houden. Katina (19) uit Delft had het ook helemaal gepland, en wilde haar vriend Adam (20) ten huwelijk vragen. Tot ze ineens een ring voor haar eigen neus zag verschijnen… 

Sinds april mee bezig

Katina vertelt aan Editie NL dat ze alles had geregeld. Van locatie tot de fotograaf, alles had ze uitgestippeld. Tijdens een vriendenweekend in Texel vond ze het een mooi moment om de vraag te stellen. Haar vrienden waren ook onderdeel van het plan en niets zou meer mis kunnen gaan. Hier was ze sinds april al mee bezig. “Adam en ik hebben het weleens gehad over trouwen. Toen zei ik: als je te lang wacht dan vraag ik jou hoor”.

Vergelijkbaar plan

Adam had alleen een vergelijkbaar plan bedacht én dat ook aan dezelfde vrienden voorgelegd. “Zij hebben stiekem onze plannen samengevoegd en ervoor gezorgd dat onze aanzoeken op hetzelfde moment gedaan zouden worden”, legt Katinka uit.

Het bijzondere moment

Op het moment van de waarheid was alles aanwezig. Het vakantiehuisje was versierd met ballonnen, slingers en rozenblaadjes, en werd er zelfs een fotograaf geregeld voor het romantische moment. “Ik ging als eerst op mijn knieën. Adam begon ineens ‘nee’ te schreeuwen. Daar schrok ik van”, legt Katinka uit. Ze was bang dat hij toch niet wilde trouwen. “Ik deed meteen de ring weer achter mijn rug.” Maar toen gebeurde het onverwachte. Adam ging namelijk zelf ook op zijn knieën, en toverde ook een ring tevoorschijn.

Toen viel het kwartje bij Katinka. “We hebben tegelijkertijd ‘ja’ gezegd. Adam moest meteen huilen. Superlief.” De verloofde Katinka heeft nog steeds moeite om het voorval te geloven. “We voelden het allebei niet aankomen van de ander. Heel bijzonder. Achteraf vinden we het alleen maar leuk dat het zo gegaan is.”

Lees ook: Liefde op het erf: 466 aanmeldingen voor nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash, Jeremy Bishop