Kritiek op Beau van Erven Dorens vanwege ‘negeren quarantaineregels’

De presentator zou hiermee een slecht voorbeeld geven

De coronaregels die gelden nadat je in contact bent geweest met een positief getest persoon zijn ons inmiddels wel duidelijk, zou je denken. Toch besloot Beau van Erven Dorens van de regels van af te wijken, en dit leverde hem bakken kritiek op. 

Kees Tol

Afgelopen donderdag schoven Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol aan tafel in de talkshow Beau. Achteraf bleek dat Kees besmet was met het coronavirus, waarna Nick en Simon besloten om meteen in quarantaine te gaan. Beau liet zich meerdere malen testen, maar ging niet in quarantaine.

Boze Twitteraars

Beau liet zich meerdere keren testen, direct nadat Kees meldde dat hij besmet was met het coronavirus en enkele keren in de dagen daarna. Toch uitten veel kijkers van de talkshow via Twitter flink wat kritiek op de presentator. Zo vinden velen dat Beau ook in quarantaine had moeten gaan. Volgens een woordvoerder van Beau is dat niet helemaal terecht: “Tijdens de opnames van Beau hanteren wij strikt de 1,5 meter afstandsregel. Beau en de crew hoeven hierdoor volgens de RIVM-maatregelen niet in quarantaine en zij hebben tot op heden ook geen klachten.”

Talkshow gaat door

Vanwege alle negatieve coronatesten en de 1,5 meter afstand die Beau van Kees heeft gehouden tijdens het programma, liet hij zijn talkshow gisteravond gewoon doorgaan. En dit schoot bij veel Twitteraars in het verkeerde keelgat. “Beau gaat dus vanavond gewoon zijn programma presenteren, terwijl hij donderdag besmet kan zijn geraakt. Slecht voorbeeld”, schrijft een Twitteraar.

Ophef onjuist

Ook vragen velen zich af waarom Nick en Simon wel in quarantaine moeten, maar Beau niet. In antwoord op deze vraag laat de woordvoerder weten dat Nick en Simon niet de 1,5 meter afstand konden bewaren, aangezien ze ook samen in de auto naar de talkshow zijn gereden. Ook laten oplettende Twitteraars weten dat Beau hierom geen quarantaineregels overtreedt. “Dames en heren, Beau is niet in nauw contact geweest met Kees. Hij hoeft niet in quarantaine, maar moet wel vanaf dag vijf testen. Beau is een dag te vroeg met testen, maar doet verder niets verkeerd. Groetjes.”

Lees ook: Kijkers Help, mijn Man is klusser verbaasd over bizarre aflevering: ‘Een horrorfilm is minder eng’

Bron: Metronieuws | Beeld: Videostill