Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar op geheime locatie

intocht sinterklaas

Ook zal er geen publiek zijn bij de Sinterklaasintocht

Dit jaar geen menigtes met kinderen die hun handjes ophouden naar de Pieten voor wat pepernoten en snoepgoed. Veel steden besloten al de Sinterklaasintocht niet door te laten gaan. De landelijke intocht van Sinterklaas gaat wel gewoon door, maar dan op een geheime locatie en zonder publiek. 

Landelijke intocht

Dat meldt de organiserende omroep NTR. Eerder maakten veel steden al bekend dit jaar geen Sinterklaasintocht te houden. Het was nog onduidelijk of de landelijke intocht wel door zou gaan. Gelukkig is die dus niet van de baan. Toch moeten er de nodige maatregelen worden genomen. “Wij stellen alles in het werk om Sinterklaas zoals altijd een warm welkom te geven in Nederland, maar wel op een manier die verantwoord is”, schrijft de omroep in een verklaring. Die maatregelen houden dus in ieder geval in dat de intocht zonder publiek wordt gehouden op een geheime plek.

Maatregelen

Verder geldt er vanuit de overheid momenteel een maximum van 250 personen voor evenementen (zoals de intocht) waar geen reservering en gezondheidscheck kan plaatsvinden. Het is hierbij aan de lokale autoriteiten om te bepalen of organisatoren hun activiteit voldoende op anderhalve meter kunnen inrichten. Ook kunnen de lokale autoriteiten zelf nog specifieke voorwaarden aangeven. Als er toch nog strengere maatregelen worden aangekondigd vanuit de overheid, komt de landelijke intocht in gevaar. Daar gaat de omroep echter niet van uit.

Intocht

Gelukkig is de Sinterklaasintocht vooralsnog dus gewoon op televisie te bekijken. Zaterdag 14 november is vanaf 12.00 uur op NPO3 te zien hoe Sinterklaas met zijn Pieten Nederland binnenkomt. Vanaf de maandag is ook ‘gewoon’ het sinterklaasjournaal weer te zien, meldt de NTR.

Lees ook: Afbeeldingen en video’s Zwarte Piet niet meer toegestaan op Facebook en Instagram

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BSR Agency – Copyright Daniel Kroll Fotografie