Deze landen staan zaterdag in de finale van het Eurovisie Songfestival

Eurovisie songfestival

Heeft jouw favoriet de finale gehaald?

Na twee jaar te hebben gewacht was het vandaag echt zo ver! De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival vond plaats in Ahoy Rotterdam. Het was een enorm spektakel met dansers, bijzondere lichteffecten en een verbluffend gastoptreden van Davina Michell, maar helaas konden niet alle zestien deelnemende landen door naar de finale van zaterdag.

Finale

Hoera! Voor de landen: Noorwegen, Israël, Rusland, Azerbeidzjan, Malta, Litouwen, Cyprus, Zweden, België én Oekraïne, want zij wisten allemaal een plekje in de finale, die aanstaande zaterdag plaatsvindt, te bemachtigen.

De landen die het helaas niet gered hebben zijn: Australië, Kroatië, Ierland, Slovenië, Noord-Macedonië en Roemenië.

Aanstaande donderdag is het de beurt aan de landen: San Marino, Estland, Tsjechië, Griekenland, Oostenrijk, Polen, Moldavië, IJsland, Servië, Georgië, Albanië, Portugal, Bulgarije, Finland, Letland, Zwitserland en Denemarken. Van deze zeventien deelnemende landen gaan slechts tien door naar de grote finale. Spannend!

Omdat Nederland dit jaar de host is van het Eurovisie Songfestival, hoeft Jeangu Macrooy met het nummer Birth Of a New Age nog niet zijn best te doen tijdens een halve finale. Hij is namelijk al verzekerd van een plekje in de grande finale. Andere landen die al een plek in de finale hebben bemachtigd zijn: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

We zijn benieuwd hoe Nederland het zaterdag doet!

Lees ook: Ken je deze Nederlandse winnaars van het Eurovisie Songfestival nog?

Bron: Eurovisie Songfestival | Beeld: BrunoPress