Lange Frans lapt coronaregels aan zijn laars en omhelst fans

lange frans

‘Als minister Grapperhaus kan knuffelen, kunnen wij dat ook’

Lange Frans heeft het helemaal gehad met de coronaregels. Tijdens een demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam liet de 39-jarige rapper dat duidelijk merken. Hij schudde de hand van de meeste aanwezigen en knuffelde zelfs nog enkele fans. 

Demonstratie

Zondag kwamen er zo’n tweehonderd mensen samen op het Museumplein in Amsterdam om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. De demonstranten geloven niet in een anderhalvemetermaatschappij en stonden dus ook dicht bij elkaar. Lange Frans ging nog een stapje verder en schudde de hand van de demonstranten. “Ja, ik heb de meeste mensen de hand geschud”, zegt hij tegen AT5.

Speech

Lange Frans nam het voortouw in het protest en had zelfs een hele speech voorbereid. Op zijn Instagram deelt hij hier de beelden van. “Binnen no-time is dit volk hier in Nederland zo bang geworden, dat we alle macht – of het kleine beetje macht dat we nog hadden – uit handen hebben gegeven. Maar onthoud alsjeblieft: wij hebben de macht”, schreeuwt hij door een megafoon, waarop luid gejuich klinkt. “We voelen allemaal aan dat als wij nu niets doen, dan is er straks geen vrijheid meer voor onze kinderen en kleinkinderen.”

Liefdevolle creaties

“De keuze die iedereen voor zichzelf moet maken, is de volgende”, gaat de 39-jarige rapper verder. “Laat jij je leiden en je gedachten beïnvloeden door angst en door een overheid die zich nog nooit zorgen heeft gemaakt over onze geestelijke en lichamelijke gezondheid? Of worden wij met zijn allen wakker en gaan we inzien dat wij liefdevolle creaties zijn van een almachtige schepper?” Deze liefde deelde Lange Frans met de andere demonstranten door hen de hand te schudden en te omhelzen.

View this post on Instagram

Lange Frans speech

A post shared by Lange Frans (@langefrans) on

Knuffelen

Tegen AT5 zei Lange Frans dat het protest aanvoelde als een heerlijk samenkomen met vrienden en familie. Waarom hij de coronaregels aan zijn laars lapt? “Zolang onze minister Grapperhaus kan knuffelen op zijn eigen bruiloft, dan kunnen wij dat ook. Als de minister van Veiligheid en Justitie dat doet, is hij blijkbaar niet tegen samenkomen. En dat zijn wij ook niet”, aldus de rapper.

Lees ook: Chantal Janzen minder ambitieus door coronacrisis: ‘Het is maar een baan’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress