Lange opnamedagen Heel Holland Bakt vielen André van Duin soms zwaar

andre-van-duin-hhb

‘Ik denk soms: is die taart nou nog niet klaar?’

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt begon afgelopen zaterdag en de aflevering was weer om te smullen. De bakwedstrijd is niet alleen voor de bakkers een pittige klus, ook de juryleden en presentator moeten het ontgelden. En met name de lange opnamedagen vallen soms zwaar, aldus André van Duin bij Libelle

Grote uitdaging

De kandidaten krijgen soms uren de tijd om hun technische opdracht, spektakelstuk of signatuuropdracht te maken. En dan moeten juryleden Robèrt van Beckhoven, Janny van der Heijden en presentator André van Duin de tijd door zien te komen. En dat vond de presentator soms een grote uitdaging.

Tussentijd opvullen

“We nemen alles in twee dagen op, beginnen ’s ochtends vroeg en gaan door tot ’s avonds laat”, vertelt de presentator aan Libelle. “De bakkers bakken en wij moeten de tussentijd opvullen.” En met grote spektakelstukken kan dat soms uren duren. André: “Ik denk soms: is die taart nou nog niet klaar?”

‘Je wordt er vrolijk en blij van’

Ondanks het lange wachten, wil de presentator het voor geen goud missen. Hij stelt dan ook voor dat iedereen naar het programma gaat kijken. “Je wordt er vrolijk en blij van, het is een populair programma. Dit is al het negende seizoen!”, aldus André. “En waar moet je anders naar kijken?”

Bakweekend

Met de komst van Heel Holland Bakt op zaterdag is het nu elk weekend een bakweekend. En dat betekent ook twee dagen André op de buis. Op zaterdag is Heel Holland Bakt om 20.30 uur te zien, en op zondag het programma Doorbakken om 22.20 uur, waarbij André samen met de afvaller en andere bakfanaten terugkijkt naar de spannendste en mooiste gebeurtenissen in Heel Holland Bakt. 

Lees ook: Kijkers Heel Holland Bakt niet te spreken over kandidaat Lynn

Bron: Libelle | Beeld: Max / Roland J. Reinders