Leeuwen weg uit Artis, maar toch niet naar Zuid-Frankrijk

leeuwen artis

De Franse dierentuin blijkt geen ruimte voor de dieren te hebben

Het was al bekend dat de drie leeuwen niet in Artis konden blijven vanwege geldgebrek. Nu is echter naar buiten gekomen dat de dierentuin in Zuid-Frankrijk tóch geen ruimte heeft voor de grote dieren. Wat nu?

Leeuwen weg uit Artis

Waarschijnlijk had je al gehoord dat dierentuin Artis afscheid moet nemen van zijn leeuwen. Kort samengevat: het verblijf waar ze nu in wonen is al bijna een eeuw oud. Destijds misschien nog z’n tijd ver vooruit, maar in de woorden van directeur Rembrandt Sutorius: “Je wenst de dieren nu een beter en groter verblijf toe en dat kunnen we nu niet bieden.” Helaas verkeert de dierentuin door de coronacrisis in zwaar weer en is er dus geen geld voor het nieuwe verblijf.

Naar Frankrijk

De eerdere bekendmaking dat de leeuwen een plekje zouden krijgen in Zuid-Frankrijk, wordt nu echter tegengesproken. Sutorius zegt hierover: ” Het verblijf blijkt helaas, ondanks eerdere informatie en afspraken, niet beschikbaar”, maar waar het precies op is vastgelopen is niet duidelijk. Sutorius laat verder weten “verbijsterd” te zijn. “We moeten ons nu opnieuw op de toekomst van de leeuwen beraden.”

Nooit meer leeuwen?

Toen bekend werd dat de leeuwen zouden verhuizen, kon dit al rekenen op gemengde reacties. Zo werd er overwegend positief gereageerd op het idee om de leeuwen een beter verblijf te bieden, maar dat ze weg moesten uit Amsterdam, viel niet bij iedereen goed. Ook waren de meningen verdeeld over het überhaupt houden van leeuwen in gevangenschap, en vonden sommigen dat de leeuwen niet naar Artis terug moeten keren.

Totdat iemand met een flinke achtertuin en een grote krabpaal zich meldt bij de dierentuin, is het in elk geval nog zoeken wat er precies met de leeuwen gaat gebeuren.

Lees ook: Ai: dit horrordetail hebben we altijd gemist in ‘The Lion King’

Bron: Metro | Beeld: Pexels