Lente op komst: dit weekend mogelijk 20 graden

lente

Van een weekendje schaatsen naar een weekendje zonder jas in het zonnetje

De temperatuur was afgelopen week met temperaturen ver onder de nul om te bibberen, maar wat was het héérlijk om weer een paar dagen op de ijzers te staan. Helaas zit de ijspret er weer op voor dit jaar en kun je de schaatsen weer op zolder opbergen. Maar er is ook goed nieuws: dat betekent dat de lente onderweg is. Mogelijk arriveert-ie dit weekend zelfs al! 

Lente op komst

De afgelopen week konden wij regelmatig temperaturen van -12 tot -16 graden aflezen van onze thermometer. De lente leek dan ook nog vér weg te zijn. Toch blijkt maar weer dat er niets zo veranderlijk is als het weer, want mogelijk wordt het dit weekend al zo’n 20 (!) graden. Dat betekent dat je je schaatsen én je winterjas wel kunt opbergen, want dat wordt lekker in de tuin genieten van het weer.

Zachte temperaturen

We hebben helaas nog wat regenachtige dagen te gaan deze week, maar daarna kan de capuchon af en de zonnebril op. Vanaf vandaag lopen de temperaturen flink op met in het noorden zo’n 8 graden en in het zuiden zelfs 13 graden. Dit is hoger dan gemiddeld in deze tijd van het jaar. Ook woensdag, donderdag en vrijdag zijn tamelijk zachte dagen, met overal in het land temperaturen van boven de tien graden. Heerlijk!

Groot verschil

In het weekend is het pas écht genieten van lenteachtige temperaturen. Volgens Weer.nl kan het dit weekend tussen de 15 graden in het noorden en 20 graden in het zuiden worden. Dat zijn behoorlijk hoge temperaturen, vooral als je ze vergelijkt met de temperaturen van afgelopen week. Als het dit weekend écht 20 graden wordt, betekent dat zelfs een verschil van 36 graden met de laagste temperatuur van vorige week. In het Gelderse Hupsel werd op 9 februari namelijk nog -16 graden gemeten. Wauw!

Lees ook: Laat de lente maar komen: zo maak je je tuin klaar voor het voorjaar

Bron: Weer.nl | Beeld: Unsplash, Aaron Burden