Lenteweer op komst! Tijd voor een terrasje in de zon?

lente krokussen

Hoe ga jij genieten van het aankomende lenteweer?

Hoewel we op dit moment ’s ochtends nog de vorst van onze ruiten kunnen krabben, ziet het er naar uit dat dit héél binnenkort is afgelopen. En nog beter: er gaat zelfs sprake zijn van echte lente-achtige temperaturen! Dit is wat je kunt verwachten van het lenteweer deze week.

Vorstig

’s Ochtends de ruiten krabben is nooit een leuk klusje. Hoewel er natuurlijk lifehacks voor te bedenken zijn, blijft het tijd en moeite kosten. En dat in de vrieskou? Brrr, doe ons maar een zonnetje! Gelukkig is er volop zon in aantocht én zien we de vorst binnenkort het land uittrekken. Hoewel er vandaag nog lichte vorst is op veel plekken in het land, zien we die steeds verder teruglopen. In de nacht van donderdag op vrijdag zullen de meeste thermometers boven het nulpunt blijven aangeven.

Stijgende temperaturen

Ook zien we over het hele land de temperaturen steeds verder oplopen. Waar het de afgelopen weken lekker zonnig maar nog wel ijzig koud was, is dat deze week anders. Vandaag stijgen op veel plekken de temperaturen al tot boven de 10°C, met uitzondering van de Wadden. Morgen zullen ook de eilanden echter temperaturen in dubbele cijfers voelen, en kan het in het zuiden van het land al een lekker lenteweertje worden. Daar verwachten we temperaturen rond de 15°C. Deze stijging zet verder door richting het weekend. Op donderdag en vrijdag kan het plaatselijk rond de 15°C tot 17°C worden. Da’s prima toeven in de buitenlucht!

Zon of regen?

Daar komt bij dat we de komende dagen nog volop kunnen genieten van de zon. Lekker wroeten in de tuin, een terrasje pakken, of gewoon een mooie wandeling maken tussen de opbloeiende krokusjes? Deze komende dagen zijn er helemaal perfect voor! Wel ziet het er naar uit dat er in de loop van vrijdagmiddag hier en daar wat regen kan vallen. Ook zal het zonnetje zich op vrijdag en zaterdag wat vaker verschuilen achter enige bewolking. Vanaf zondag trekken de wolken echter weer weg en gaan we de zon weer vaker zien. De temperaturen dalen in de loop van volgende week wel weer lichtjes richting de 10°C tot 14°C. In elk geval is de lente dus lekker op komst!

Lees ook: Opgelet! Hier tank je vandaag voor een prikkie

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Unsplash