Lenteweer op komst! Deze week veel zon en amper regen

lenteweer-op-komst

De zon gaan we deze week een stuk vaker zien

Eindelijk gunnen de weergoden ons weer mooi lenteweer. De afgelopen dagen konden we de zon al hoog aan de hemel zien staan, en deze week blijft hij daar ook lekker hangen. Kortom, haal de zonnebrandcrème maar weer uit de tas! 

Lenteweer

Meteoroloog Nicolien Kroon van Buienradar bevestigt het goede nieuws aan RTL Nieuws. Volgens haar zal de zon voorlopig niet meer verdwijnen en blijft de temperatuur hangen rond de 23 à 24 graden. Helaas gaan we wel meer wolkenvelden zien. “Er waait op dit moment een noordenwind door Nederland. En zeker langs de kust zal er af en toe vanaf zee een windje gaan waaien, waardoor de temperaturen daar een beetje achter kunnen blijven”, aldus Kroon.

Goed insmeren

De rest van Nederland zal hier weinig tot geen last van hebben, en kan zorgeloos een schaaltje bitterballen op het terras bestellen. Let er wel op dat je je goed insmeert, want de zonnestralen kunnen erg fel zijn. “De gemiddelde Nederlander verbrandt bij die zonkracht al binnen een kwartiertje. Dus het is wel even goed om je in te smeren als je van plan bent om lang in de zon te zitten”, zegt Kroon.

In de avond

Ook moet je er rekening mee houden dat de temperaturen in de avond flink naar beneden gaan. Z0 kan in het noorden ’s nachts de temperatuur zelfs dalen tot een minimum van 8 graden. “Dit komt door de noordenwind”, legt Kroon uit. Wanneer je graag in de avond op het terras wilt blijven, dan kun je dus het beste een vestje meenemen. De paraplu kun je overigens thuis laten, want de kans op regen is heel klein. Mooi!

Lees ook: Diederik Gommers positief over einde lockdown: ‘Ga weer leven’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash, Aniket Bhattacha