Lesauto belandt bovenop geparkeerde auto door verkeerde pedaal

lesauto-geparkeerde-auto-pedaal

In plaats van te remmen, gaf de leerling gas

Het zal je maar gebeuren: je bent bezig met je rijles en ineens trap je op het verkeerde pedaal. Het overkwam een rijschoolleerling in Utrecht. Haar lesauto vloog in de Rivierenwijk uit de bocht, en belandde vervolgens op een geparkeerde auto. Gelukkig raakte er niemand gewond. 

Het verkeerde pedaal

Volgens RTV Utrecht waren de instructeur en de rijschoolleerling net klaar met de les, toen het incident gebeurde. De leerling trapte op het verkeerde pedaal: in plaats van te remmen, trapte ze op het gaspedaal. Hierdoor kwam de lesauto, via de drempel én een fietsenrek, met het voorwiel op een auto terecht die daar geparkeerd stond.

Niemand gewond

Gelukkig zat er niemand in de geparkeerde auto. De leerling en de instructeur zijn ook allebei ongedeerd gebleven. Ze konden zonder hulp de auto uit komen. Een bergingsbedrijf heeft de auto vervolgens afgevoerd.

Meerdere incidenten

Het is niet de eerste keer dat een ongeluk ontstaat door het intrappen van het verkeerde pedaal. Zo was er in februari een man die door het verkeerde pedaal tegen een Albert Heijn-gevel reed. En vorig jaar had een bestuurder zijn auto op een wel heel bijzondere plek geparkeerd. Door het verkeerde pedaal in te drukken, reed hij namelijk met zijn auto een stenen schuur in. Ai…

Lees ook: 25 Verborgen functies in auto’s die je over het hoofd hebt gezien

Bron: RTL Nieuws, BD, RTV Utrecht | Beeld: RTV Utrecht – Michiel van Beers