Carrièreswitch: Lucille Werner stelt zich kandidaat als Tweede Kamerlid

“De tijd is rijp en ik heb de bagage”

Lucille Werner kennen we vooral als presentatrice, maar haar naam prijkt nu ook op de CDA-kandidatenlijst voor de aankomende verkiezingen. “Om eerlijk te zijn voel ik me al Kamerlid.”

Kandidaat

Lucille Werner was jarenlang het gezicht van televisieshows als Lingo en Mis(s)verkiezing. Nu vindt de presentatrice het tijd voor iets anders en staat ze op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Met plek 10 van de CDA-lijst zit de kans er wel in dat Lucille zichzelf binnenkort Tweede Kamerlid mag noemen. “Om eerlijk te zijn voel ik me al Kamerlid”, vertrouwt de presentatrice toe aan het AD. “Ik ben geen onbekende in het maatschappelijk veld.”

Vrolijk en enthousiast

Dat het geen eenvoudige carrièreswitch zal zijn, erkent Lucille. Toch heeft ze er het volste vertrouwen in. “Ik verwacht dat ik als Kamerlid een gelukkig, vrolijk en enthousiast mens zal blijven. Het zal echt wennen zijn, iedere baan heeft leuke en minder leuke kanten. Ik zie het CDA als een organisatie waar je met deuren zult slaan en champagne zal ontkurken. Dat is overal zo waar ik heb gewerkt.’’

De tijd is rijp

Vroeger droomde de blondine ervan om presentatrice te worden, nu ligt haar ambitie toch echt bij de politiek. “Het voelt alsof de geschiedenis zich herhaalt. De tijd is nu rijp en ik heb de bagage”, laat Lucille weten.

Lees ook: Famke Louise en Diederik Gommers hebben nog maar weinig contact

Bron: AD | Beeld: videostill