Maarten van Rossem deelt op welke leeftijd hij wil stoppen met De Slimste Mens

Maarten

Dat duurt nog wel even!

De Slimste Mens zonder Maarten van Rossem? Dat is voor trouwe kijkers van het programma een gekke gedachte. Fans hoeven zich echter nog geen zorgen te maken. De historicus is nog lang niet van plan om te stoppen. 

Nog 21 jaar doorgaan

De Slimste Mens hoeft het voorlopig nog niet te doen zonder Maarten van Rossem. Tot wanneer hij doorgaat? Daar heeft de hoogleraar wel een antwoord op. “Wat mij betreft tot ik honderd ben”, zo deelde hij onlangs met Shownieuws. Maarten vermoedt dat dit prima kan. “Ik zag Henry Kissinger (voormalig minister van Buitenlandse Zaken in de VS, red.) in Peking en die is 100 en die maakte nog een hele vieve indruk. Hij is wel een beetje kleiner geworden, maar geestelijk is hij nog goed bij de tijd. Dus ik dacht: ‘Wanneer ben ik 100?’ Dat is over 21 jaar. Dus laten we afspreken dat ik afscheid neem van De Slimste Mens over 21 jaar.”

Vervelende praatjes

Waarom Maarten nu al praat over stoppen? Dat kwam door de praatjes van de afgelopen tijd. Er waren geluiden te horen dat hij en presentator Philip Frederiks te oud zouden worden. Maar Maarten die was het daar niet mee eens. Hij vond die praatjes erg vervelend. “Ik vond toch dat de roddel een beetje de ondertoon had van ‘Kom op, die lui moeten nou eens weg. Dat kan niet eeuwig duren, die oudjes’. Nou ja je weet wie het doen. Het zijn niet de grootste lichten van de Nederlandse samenleving, maar ik vond toch dat er een vervelende toon doorheen klonk.”

Ook snapt Maarten niet waarom mensen zijn leeftijd erbij betrekken. “Met name vind ik vreemd, we lullen de hele dag over discriminatie, maar oudere personen mag je kennelijk vrijelijk discrimineren door te zeggen dat ze volledig ongeschikt zijn of zo spoedig mogelijk vervangen moeten worden door jongere mensen.” Maar stoppen, dat zit er voor Maarten dus nog lang niet in!

Lees ook: Maarten van Rossem als ‘slechterik’ gevraagd voor The Passion

Bron: Shownieuws | Beeld: NL Beeld