Door maatregelen zijn winkels, sportscholen en kappers veel eerder open

eerder-open-lockdown

Ondernemers zijn door de maatregelen veel creatiever met de openingstijden

Door de maatregelen kunnen winkels, sportscholen en kappers niet meer tot de late uurtjes openblijven. Om 17.00 uur moeten de deuren namelijk gesloten zijn. Uit onderzoek van Nu.nl blijkt dat veel winkels hierdoor hun openingstijden hebben aangepast. 

Eerder open

Door het oplopende aantal coronabesmettingen besloot het kabinet dat niet-essentiële winkels hun deuren om 17.00 uur moeten sluiten. Veel winkels geven hier gehoor aan, maar gaan er ook creatief mee om. Zo laat een woordvoerder van INretail weten dat veel winkels hebben besloten om ’s ochtends de deuren eerder te openen. Toch is hier wel veel voorbereiding voor nodig in de winkel, tegenover het personeel en de klanten.

Verspreid winkelen

“Als je in een winkel werkt en normaal om 10.00 uur in de ochtend moet beginnen, kan het even omschakelen zijn als je nu om 9.00 uur wordt verwacht. Bijvoorbeeld omdat je kinderen hebt”, aldus de woordvoerder. Volgens INretail zorgen de vervroegde openingstijden ervoor dat meer bezoekers verspreid kunnen winkelen. Dit is vooral handig rondom de feestdagen, waar de winkels vaak veel drukker zijn. Om alles soepel te laten verlopen, is het wel belangrijk dat winkeliers in een winkelgebied afspraken maken.

Vroeger sporten

Niet alleen winkels, ook sportscholen zijn op een vroeger tijdstip te bezoeken. Om hoeveel sportscholen dit gaat, is nog niet duidelijk. “We hebben nog geen uitgebreide navraag gedaan”, aldus algemeen directeur Ronald Wouters van fitnesscluborganisatie NL Actief. Door de vervroegde openingstijden wordt er overdag aanzienlijk meer gesport dan in de avond.

Vroeg uit de veren

Voor een afspraak bij de kapper kun je nu ook veel eerder terecht. Een woordvoerder van brancheorganisatie ANKO laat weten dat veel zaken nu al om 7.30 uur of 8.00 uur ’s ochtends hun kapsalon openen. Hierbij speelt de verwachte decemberdrukte een grote rol. Door eerder open te gaan, is het voor de kappers ook mogelijk om de bezoekers te verspreiden over de dag.

Lees ook: De Jonge: 60-minners vanaf januari aan de beurt voor boosterprik

Bron: Nu.nl | Beeld: Pexels