Maikel: ‘Door het gedrag van mijn vrouw wil ik geen kinderen meer’

vrouw reden kinderen

‘Het is me het gewoon niet waard’

Toen Maikel* zijn vrouw Roos zwanger raakte van hun eerste kindje, waren ze allesbehalve gelukkig met elkaar. De zwangerschap van Roos zorgde er namelijk bijna voor dat ze uit elkaar gingen. Volgens Maikel werd ze een ‘monster’, waardoor hij eigenlijk geen kinderen meer wil. Op Reddit doet hij zijn verhaal. 

Monster

“Toen mijn vrouw zwanger was van ons eerste kind zorgde dit er bijna voor dat ons huwelijk eindigde”, begint Maikel. “De vrouw van wie ik hield was weg en veranderde in een regelrecht monster. Letterlijk alles wat ik deed of zei, irriteerde haar en ze werd boos om de allerkleinste dingen.”`

Maikel legt uit dat het zó erg werd, dat ze op hun trouwdag niet eens het restaurant hadden gehaald omdat Roos vond dat ze niet de snelste route hadden genomen. “In plaats van gezellig eten besloot Roos om liever tegen me te schreeuwen en te zeggen hoe dom ik ben. Ik werd negen maanden lang gekleineerd en uitgescholden.”

Scheiding

“Ik probeerde te accepteren dat het gewoon aan de zwangerschapshormonen lag, maar ik kreeg echt een hekel aan haar tijdens de zwangerschap”, vervolgt Maikel. “Ook werd ze boos op me omdat ik aankaartte dat ze misschien eens moest praten met de dokter over haar hormonen, dus daar stopte ik uiteindelijk ook maar mee. Aan het einde van de zwangerschap legde ik me er maar bij neer. Ik stond echt op het punt om de scheiding aan te vragen zodra ons kindje was geboren.” Maar tot zijn verbazing was Roos meteen weer de oude na de zwangerschap.