Man aangehouden in gestolen auto, blijkt om eigen auto te gaan

De man was vergeten te melden dat hij zijn gestolen auto weer teruggevonden had

Een opmerkelijke avond voor de politie van Zeist eerder deze week. De eenheden zagen een gestolen auto rijden op de A12 bij Driebergen en besloten de achtervolging in te zetten. Toen ze de auto eenmaal hadden klemgereden, bleek er een addertje onder het gras te zitten…

Gestolen auto

De bestuurder van de ‘gestolen’ auto werd aangehouden en in de handboeien geslagen. Maar toen hij eenmaal op de achterbank van de politieauto zat, bleek dat hij gewoon de eigenaar van de gestolen auto was… Wat bleek: de man was vergeten om te melden dat zijn auto alweer terecht was. Oeps!

Klemgereden

Op Instagram vertelt de politie het hele verhaal. “Enige tijd geleden kregen wij een melding dat er een gestolen auto in ons gebied zou rijden. Collega’s zagen het voertuig rijden op de A12 bij Driebergen en zetten de achtervolging in. De bestuurder nam de afslag Bunnik en werd hier klemgereden door twee politieauto’s en twee motoren, waarbij ook Politie Houten aansloot”, klinkt het op Instagram.

“Nadat de bestuurder in de handboeien op onze achterbank zat bleek het zijn eigen auto te zijn!”, gaat het verhaal verder. “Het bleek dat de bestuurder zijn eigen auto had teruggevonden en was gaan rijden met de reservesleutel. Hij was dit alleen vergeten te melden bij de politie…. Foutje bedankt. Nadat alles was opgehelderd kon de man zijn weg, enigszins geschrokken, weer vervolgen”, aldus het politieaccount.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Politie Zeist (@politie_zeist)

Lees ook: Gezocht: leuke bruiden voor een nieuw seizoen Say Yes To The Dress

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Instagram, Pexels