Man biecht op: ‘Ik vind dat mijn vrouw zichzelf geen moeder mag noemen’

De baby overleed vijf dagen na de geboorte

Floris (26)* en Jana (25) zijn drie jaar gelukkig getrouwd en al vijf jaar samen. Voordat ze elkaar leerden kennen, raakte Jana op 17-jarige leeftijd zwanger van een ander. Helaas werd het jongetje te vroeg geboren en liep hij een longinfectie op. Hij overleed na vijf dagen en Jana raakte daarmee haar kindje kwijt. Hoewel dit alles alweer een tijdje geleden is, voelt Jana zich nog steeds moeder. Tot grote ergernis van Floris…

Oncomfortabel

“Het is verschrikkelijk wat Jana heeft moeten meemaken”, schrijft Floris op het forum Reddit. “Ze gaat elk jaar op zijn sterfdag bij zijn graf langs. Ik heb daar geen probleem mee”, vertelt de man. Toch vindt hij het maar moeilijk dat Jana zichzelf nog steeds als moeder ziet. “Wanneer mensen aan ons vragen of wij kinderen hebben, zeg ik altijd van niet. Zij vertelt dan dat ze wel een baby heeft gehad, maar dat hij is overleden. Het maakt mensen erg oncomfortabel”, vertelt Floris. Dit heeft de man al vaker aangegeven bij zijn vrouw. “Ik vind dat niet iedereen hoeft te weten van haar overleden kind.”

Tatoeage

Floris’ ergernis werd alleen maar groter toen Jana recent een tatoeage nam van de handafdruk van haar baby. Dit wilde ze al jaren doen en met het jubileum van haar oorspronkelijke uitgerekende datum in het vooruitzicht voelde dit als het juiste moment. Floris was het hier echter niet zo mee eens. “Ik was altijd vrij terughoudend over zo’n tattoo. Het ziet er een beetje goedkoop uit, maar ik ben sowieso niet zo van de tatoeages”, aldus de man. Wat hem echter écht voor het hoofd stootte, was de Facebook-post die Jana aan haar nieuwe tatoeage wijdde.