Man biecht op: ‘Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor onze hond’

‘Niemand speelt echt met haar’

Marc* en Heleen zijn al jaren gelukkig met elkaar en sinds een tijdje ook met een heel gezin. Naast kinderen is een hond daar ook onderdeel van. Een hond die wat Marc betreft niet had gehoeven. Ondanks de beloften van zijn vrouw en kinderen, neemt hij nu toch de meeste zorg voor de viervoeter op zich. Hij doet op het platform Reddit zijn verhaal.

Veto op de hond

Marc vertelt dat zijn gezin ongeveer drieënhalf jaar geleden een hond in huis heeft gehaald. Hij was daar zelf nooit echt enthousiast over, vertelt hij op Reddit. “Ik wilde geen hond. Ik wilde niet de verantwoordelijkheden die bij een hond horen. Ik wilde niet de problemen die horen bij een hond – zoals onderdak vinden elke keer dat we op reis gaan”, schrijft hij. “En ik wist dat zoals met zoveel dingen, de nieuwigheid eraf zou gaan en dat ik dan waarschijnlijk haar voornaamste verzorger zou zijn”, verzucht Marc. En nu, bijna vier jaar later, lijkt het erop dat hij inderdaad gelijk heeft gekregen.

Zorg

“De kinderen zien haar als een ongemak, mijn vrouw doet het absolute minimum qua zorg, en niemand speelt echt met haar – op mij na”, deelt Marc. En af en toe invallen vindt Marc geen probleem: “Ik ben geen klootzak die zijn vrouw met de hond opscheept als ze ziek is ofzo. Ik loop af en toe met haar en speel ook weleens met haar”, deelt hij. “Maar ik wil niks van de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor haar hebben.”

Lees verder op de volgende pagina!